Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

Miért lehet jó norvégnak lenni?

2012.08.26. 20:22 Álszentfazék

A nyár hűvös és rövid, a tél hosszú, hideg és sötét. Miért maradnak a norvégok mégis ott? Miért nem költöznek délebbre, mondjuk ide, a Kárpátok ölére, hol bársonyos a lég, világszépek a nők, vendégszerető a nép, sem a tej, sem a méz minősége nem hagy maga után kívánnivalót, adómentesen lehet pálinkát főzni és még a világegyetem szívcsakrája is itten dobog? Miért nem vagyunk tele norvég bevándorlókkal?

A tavalyi norvégiai mészárlás ügyében minap hozott ítélet kapcsán bizonyára sokan sok súlyos dologról eltöprengenek, az elmebetegség definíciójától, a bűn és büntetés viszonyán át egészen addig, hogy mit szabad egy társadalomnak föláldozni az ilyen borzalmak elkerülése érdekében és, hogy ezek az áldozatok csökkentik-e számottevően a bekövetkezés valószínűségét. Fontos és helyénvaló töprengések ezek, próbálkozzunk azonban meg az események egy másik aspektusát is górcső alá venni! Nem feledve a bűn iszonyatát, lépjünk túl rajta és futólag tekintsük át, mi történt az esemény után.

Mint az köztudott, 2011 július 22-én történt a tömeggyilkosság, 2012 áprilisában kezdődött a tárgyalás és tegnapelőtt született meg az ítélet. Lényegében egy év alatt a végére értek az eljárásnak, a bírósági szak tokkal-vonóval, nyári szünettel lement szűk öt hónap alatt.

Vizsgáljunk most meg néhány honi ügymenetet! A romagyilkosságok gyanúsítottjait 2009 augusztusában fogták el, 2010 nyarán zárult le a nyomozás és a tárgyalásuk még mindig tart. Tehát, az elfogásuktól számított három év nem volt elegendő, hogy eljussunk az elsőfokig. Jó-jó - mondhatja bárki – a norvég esetben egyértelmű volt, hogy ki és mit követett el, míg a mi példánkban szereplő ügy igen bonyolult bizonyítási eljárást igényel, ez oka lehet a késlekedésnek. Rendben. Nézzünk akkor egy hasonló itthoni példát, a pécsi ámokfutó ügyét. Ebben az esetben egy fiatalember fényes nappal, nyilvános helyen, számos, őt személyesen ismerő, tanú szeme láttára fegyvert rántott és több emberrel végzett. Történt mindez 2009 novemberében és 2010 decemberében (!) már meg is kezdődött ügyében a bírósági eljárás. És senki sem kérdezte meg a baranyai bűnüldözőket, hogy ugyan már mégis mi tartott több, mint egy évig? De aztán legalább a bíróság belehúzott és alig múlt el újabb 13 hónap, 2012 január 25-én már meg is született az ítélet. A feladat tehát jó közelítéssel ugyanaz volt és nagyjából kétszer annyi idő alatt oldottuk meg. Lehet, hogy itt a válasz az első bekezdésben feltett kérdésre?

( Nem csak az életellenes bűncselekmények között szemezgetve bukkanhatunk gyöngyszemekre. Gondoljunk csak az emblematikus Tocsik-ügyre, amely mintegy 12 évig húzódott és ember nem érti mi lett a vége.)

A tévedések elkerülése végett, itt nem valamelyik kormány vagy úgy általában a politika ekézéséről van szó. Arról szól a történet, hogy egy társadalom milyen elvárásokat támaszt a közintézményeivel szemben. Milyen igényeket fejez ki feléjük, milyen teljesítményt tekint elfogadhatónak. Hol húzódik az a határ, ahol egy közszolga azt mondja – nyilván egyáltalán nem függetlenül az őt körülvevő közeg produkciójának általános színvonalától -, hogy ezt azért már nem lehet. Ha mégsem mondja, akkor szól neki a főnöke, ha ő sem, akkor a főnök főnöke - akit már érintenek a választások - biztosan. Mert minden társadalomban megvannak ezek a határok, csak máshol. Láthatóan Norvégiával nincs közös határunk.

És aztán ott van az a kérdés, hogy egy súlyos traumára milyen minőségű reakciókkal válaszol egy társadalom. Néhány közelmúltbéli brutális bűncselekmény hatására sokadjára beindult a zsigeri öngerjesztés, a halálbüntetés visszaállításának követelése. Tekintsünk most el a dolog erkölcsi vonatkozásaitól, nézzük pusztán a gyakorlati problémákat. A dolog ugye nem fog menni, mivel mindenféle egyezményekben vállaltuk, hogy ilyen nekünk nem lesz, meg tagok vagyunk mindenféle szövetségekben, szervezetekben,  ahol nem nézik jó szemmel az akasztást. Azt viszont egyetlen nemzetközi egyezmény sem tiltja, hogy normális közintézményeket teremtsünk. Ezt megtehetnénk, mégsem követeli senki. Érdekes.

30 komment · 2 trackback

Címkék: megmondás így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr504733629

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Budai elvtárs, ez már az ítélet! 2012.08.27. 00:07:01

A hazai és az uniós jogszabályok megsértésével büszkélkedett Budai Gyula a Csongrád megyei gazdakörök fórumán. Mely hazai jogszabályokat sért a megvalósult dinnyekartell és a tervezett alma- és egyéb kartellmegállapodás? Mely uniós jogszabályokat sért ...

Trackback: Betiltott egyenruhában masíroztak, rasszista beszéddel uszítottak 2012.08.27. 00:04:54

Tűrnie kellett a rendőrségnek a törvénysértéseket a Hősök terére szervezett, a betiltott Magyar Gárda alapításának ötödik évfordulójára emlékező felvonuláson. A 2009-ben feloszlatott Magyar Gárda megalakulásának ötödik évfordulójára emlékeztek fekete é...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AmBesten 2012.08.26. 21:06:17

Szivemből szóltál.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.08.27. 04:32:32

No igen. A jogbiztonság nekem többek között azt is jelentené, hogy egy esetleges szerencsétlen félreértés miatt nem kell akár éveket előzetesben tölteni ahhoz, hogy a rendőrség–ügyészség–bíróság rájöjjön, hogy itt valami nem úgy volt. De tudjuk, hogy működik a rendszer manapság: a hivatalnak 30 napon belül kell válaszolnia, akkor csak 29 nap múlva fog, optimális esetben, de mivel indoklás nélkül ráhúzhat még harminc napot, akkor az már hatvan, ha még csúszik néhány hetet, akkor is, büntesd meg őket, ha tudod; a határozat keltezésétől még eltelik egy-két hét, mire a postára kerül – gebedjek meg, ha értem, hogy miért –, végül a postánál elpihenget még a határozatról szóló levél vagy két hétig. Ez a magunk teremtette, a mi érdekünkben működő államigazgatási gépezet. De ha a hivatal szívat, még elviselhető valahogy, de rács mögött várni, hogy hátha másnap végre rádnéz valaki, az nem lehet vidám. Aki bűnös, az bűnhődjön, teljesen világos, de hogy ez a szarakodás a dolog eldöntésével évekig büntetlenül folyhasson, az valóban nem normális. A posztnak jár a pont.

Reggie 2012.08.27. 05:01:35

Egy rendor siman lenyom 6 db kave+cigi kombot, ami kb 3 ora osszesen + ebedszunet + cigiszunetek es mar el is ment a munkaido fele. De a rendor logni is szeret es az elobbi elfoglaltsag nem logas, hanem JAR, igy egy nap talan dolgozik 2.5 orat. Ezert minden 3x tobb ideig tart.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2012.08.27. 05:06:56

Már minden döntnök pozícióban jogász, vagy közgazdász van. Őket nem igazán zavarja, hogy gyakorlatilag költség és időérzéketlen üzemmódban működik az egész. A csoportosnál egyszerűen, demokratikusan, mindenkinek ugyanannyi, majd bent kitárgyalják, ráérnek.
A tanúk és áldozatok kiszolgáltatottságáról nem is beszélve. Régen a bölcs kádi minden pénteken feldolgozta az előző heti ügyeket: 25-50 bot a vesztesnek:)
A magyar ítélkezési gyakorlat felkészületlen a durva agresszióval szemben. Emberölés 1 perc alatt, levezetés: ügyész 1 perc, bíró - egy perc - védő egy perc, bíró egy perc, utolsó szó egy perc. Ja vádirat egy oldal. Nevelő büntetés: Aknaszedés, van bőven:) Alapítványok szervezésében minden éghajlaton, sok esetben vastag napidíjjal. Semlegesített akna/hét alapon amnesztia belengetve. Akár Volán bérlettel naponta - www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/kezdodik-az-aknamentesites-a-magyar-horvat-hataron ha fél a repüléstől. Békésebb ügyek nyilvános tárgyalásánál mindez a maradj talpon díszletére.
A jelenlegi igazságkeresési felállás olyan mintha a Cakó Ferenc homok sóra hajszárítókkal és egy-egy vödör dunai homokkal mennének a kritikusok:)
A börtönbe vonulás meg olyan lazán van kezelve, mintha ingyenjegy lenne egy üdülőhajóra. A két pécsi gyilkosságot is olyan követte el, akinek már nem az utcán lett volna helye. Pedig egyszerű a bevonulás percétől a tárgyaláson készült valós fényképpekkel, a tetkókról is, ha van, országos körözés, ami tv és internet csatornákon követhető. Üdv

töreki 2012.08.27. 07:23:46

Te hülye gyerek a cigány gyilkosság a hatalom műve volt! Érdekes azt nem feszegeted, hogy a cigányok által naponta el követett gyilkosságokat igyekszik a hatalom elsikálni és nem ítélik el a patkányokat! Remélem, hogy a családod is megismeri az "áldásos" tevékenységüket és s gyerekedet fogják legyilkolni!

Csomorkány 2012.08.27. 07:25:57

Nem mindegy, hogy egy év vagy két év a jogerősig, de annyira nem is drámai a különbség, tekintettel pont arra, hogy mindkét esetben nyilvánvaló volt, hogy az elkövető ennél azért jóval tovább ülni fog.

Az jogos kérdés, hogy a rendőrség mit tökölt nálunk egy évig, a bíróságok teljesítménye viszont összehasonlítható.

Ami jobban érdekelne, hogy a fehérgalléros ügyeiket ugyanúgy elcseszik-e a norvégok, mint a mi bíróságaink.

élsportvstömegsport (törölt) 2012.08.27. 07:43:16

A Breivik-gyilkosságig a norvégok abban a hiszemben éltek, hogy az ő országuk a béke szigete, a sebezhetetlen állam. A Berivik-üggyel kapcsolatban ez a mítosz szertefoszlott, de...
... saját tapasztalataim szerint a norvégok - különös tekintettel a sarkkörön túl, vagy azon a környéken élők semmit sem változtak. Ugyanolyan kedvesek az idegenekkel, mint azt megelőzően.
Azon azonban már érdemes elgondolkodni, hogy a skandináv déli nagyvárosok, Helsinki, Oslo, Stockholm mivé lettek?
Helsinkiben a főpályaudvar előtt kolduló bolgár cigányok. Stockholmban a pályaudvar, az ott ólálkodó emberek szintén egyre jobban hajaznak egy kelet-európai állomásra, s Oslóban sem jobb a helyzet. A 90-es évek ultraliberális északi bevándorláspolitikájának most issza meg a levét e 3 ország. S bár a sarkkörön túlra ezek az emberek egyelőre nem merészkednek, véleményem szerint ez csak idő kérdése. Mindenesetre jelzésértékű, hogy Kirunában (Svédország)az olcsó thai étterem és a helyi arab gyrosos elég nagy forgalmat bonyolít le.
Mindazonáltal a fenti három országban - mindent egybevetve - jó élni. Nagyon jó.

jog-ász 2012.08.27. 08:17:57

na most a poszt úgy lett volna korrekt, ha mellérakod azt az eu-s statisztikát ami országokra lebontva a birosági ügyek általános elintézési idejét mutatja. én pár hónapja láttam, a svédeknél biztos hogy gyorsabb a magyar biroságok átlagos ügyintézési ideje, norvégok nem voltak benne.
azt azért ne felejtsük el hogy breivik beismeert, sőt azt mondta elfogadja az itéletet ha nem minősitik elmebeteggé!ha ez magyarországon történik, beismer a tettes, nagy bizonyitást nem kell lefojtatni és nem a központi régioban(budapest és környéke) van a tárgyalás akkor még öt honap sem kell.

a_tom 2012.08.27. 08:28:01

Én követelem a normális körülményeket! Persze ettől nem változik semmi, nekünk és a józan észnek nincs szava itt.

Akinek van, azok a zavarosban igen jól halászó (maffia/csaló-lopó)vállalkozók, politikusok. Valamint a bennük vakon hívő, kisebb tételekben, de szintén zavarosban halászást megszokó (néha szopó, néha jól járó) csodavárók milliói.

Jól mutatja a helyzetet a társadalom jelentős részének véleménye az LMP, a környezetvédő, jogvédő, egyéb civil szervezetek munkájáról. A tövényesség számonkérése, a korrupció elleni harcuk, a környezet, az erőforrások, a társadalom védelme sokak szerint szakmaiatlanság, hozzá nem értés, alkalmatlanság, sőt egyenesen káros a "jól bevált" gyakorlatra, szervezeteinkre, rendszereinkre...

hungarisztan 2012.08.27. 08:47:02

@a_tom: Azt se feledd ki, hogy a „jogvédő” szó mára szinte káromkodássá – de minimum az idióta fasz szinonimájává – vált...

The_Goat 2012.08.27. 09:01:35

Norvégia nem EU tag.

Reggie 2012.08.27. 09:09:03

@a_tom: Ezeknek a szervezeteknek a munkajarol azert van ilyen velemenyuk az embereknek, mert a szorszalhasogato jogaszkodasuk erdekes modon szinte mindig a tobbseg erdekevel szemben tortenik.

Motherhacker 2012.08.27. 09:14:53

Igazából a "Miért jó norvág tömeggyilkosnak lenni?" címet adtam volna a posztnak, és arról írtam volna, hogy azért jó, mert miután lemészárolt rengeteg embert, nem végzik ki, mint a szart.

rágógumó 2012.08.27. 09:20:02

Szerintem Magyarország az EU legjobb helye, Norvégia és Svédország szar helyek, Magyarországon a bíróságok sokkal hatékonyabbak bármely más európai országénál, magasabb az életszínvonal is (ezért nem éri meg külföldre menni a magyaroknak dolgozni, mert ott ugyanannyit, vagy kevesebbet lehet félretenni mint Magyarországon). Mint tudjuk, Norvégia egy lealjasult, kapitalista rezsim, a magyar társadalom fennkölt szféráit a norvégok, svédek és egyéb kirekesztő, nyomorban élő társadalmak fel sem tudják fogni. Igen, kedves "hungarisztan", a "jogvédő" szó valóban a "hülye fasz" szinonímája. Magyarországon. De mint tudjuk a magyarok tökéletesek és felsőbbrendűek, tehát a világ előbb-utóbb követi a nagyszerű magyar társadalom minden vívmányát! Norvégia...pfühh, fos, hülye elpuhult libsik, nemhogy átküldték volna Breiviket Magyarországra, ahol ismeretlen az afféle szélsőjobbos agymenés amit ez az elmebeteg képvisel, itt majd megmutatták volna, hogy hogyan kell elítélni az ilyen fasiszta elmebetegeket!

Muad\\\'Dib 2012.08.27. 09:32:31

@rágógumó:
"Szerintem Magyarország az EU legjobb helye, Norvégia és Svédország szar helyek..."
Nos, Norvégiánál biztos jobb EU-s hely Magyarország, lévén, mint más is megjegyezte Norvégia NEM EU tagállam.
"...pfühh, fos, hülye elpuhult libsik, nemhogy átküldték volna Breiviket Magyarországra, ahol ismeretlen az afféle szélsőjobbos agymenés amit ez az elmebeteg képvisel, itt majd megmutatták volna, hogy hogyan kell elítélni az ilyen fasiszta elmebetegeket!"
Csak a rend kedvéért:
"We demand ... a public statement in support of Israel against Muslim aggression should be issued, and the money that has previously been awarded to Palestinians should be allocated partly to Israel's defence ... We do NOT want to copy the failed aggressive totalitarian fascist dictatorships like Nazi Germany, far from it. We hate everything Nazi Germany stood for” - A European Declaration of Independence, Breivik, pages 769, 1069

magyar bucó 2012.08.27. 09:35:36

"tagok vagyunk mindenféle szövetségekben, szervezetekben, ahol nem nézik jó szemmel az akasztást"

Ha az utcán beleléptél valamibe, amibe nem kellett volna, kilépsz belőle, letörlöd és mész tovább. Nem olyan lehetetlen ám az, ahogy némelyek beállítják, csak elhatározás kérdése.

f_garbo 2012.08.27. 10:04:55

Csak a norvég hozzáállásra: Valószínű ők megengedhetik maguknak. Azért szeretném a 77 legyilkolt személy norvég hozzátartozóinak a direkt véleményét! Valaha már el kell jutni egy rég felismert tényre: könnyű érintetlenül véleményt alkotni! Egy másik poszton felvállaltam: ha kiválaszthatok 77, milliárdok által kivégezhetőnek gondolt egyént, vállalom a norvég törvényhozás "szigorát".

Fekete Sámuel 2012.08.27. 10:26:27

Normális közintézmények is kellenének, na de legfőképpen akasztások.

Én az olyan bloggereket is felakasztanám, mint te vagy.

andaluzkutya 2012.08.27. 10:53:45

@f_garbo: Olvastam néhány legyilkolt fiatal szüleinek az újságban megjelent véleményét.
Általánosságban elégedettek, hogy egyrészt nem nyilvánították elmebetegnek Breiviket, másrészt hogy megkapta a legmagasabb kiszabható büntetést. Volt, aki azt mondta, hogy örül, hogy lezárult az ügy, és végre továbbléphetnek ezen az egészen. Volt, aki megjegyezte, hogy reméli, hogy sohasem szabadul, de a halálbüntetést senki sem követelte, tiszteletben tartják a törvényeket, ill. a normáikat. Úgy vannak vele, hogy egy ilyen eseménynek nem szabad felborítania a saját értékrendjüket. Jó példa erre, hogy amikor pár nappal az esemény után volt az országos megemlékezés, akkor annak ellenére, hogy a rendőrségnek még fogalma sem volt arról, hogy voltak-e társai, vagy sem, a királyi család is, meg vezető politikusok is minden látható biztonsági intézkedés nélkül vettek részt ezen, és helyezték el a virágjaikat.

baba jaga 2012.08.27. 10:54:07

Igen, Norvégiában tudvalevőleg igen magas az életszínvonal. De az olaj, az északi-tengeri, bizony sokat segít nekik ebben.
Éppen úgy, mint. pl. a közel-keleti olajállamoknak.
Kevés ember, sok olaj.

Gyorgy 2012.08.27. 10:56:56

Azert a helyzet nem ilyen egyszeru. Magyarorszagon nem fogsz a Breivik-esethez hasonlot talalni.

A birosagok sebessegerol: ez igaz, itthon lassan mennek a dolgok, gyakorlatilag folyamatosan az a visszajelzes jon a birosagoktol, hogy nincs eleg eroforrasuk, ezert csusznak. Az eroforras nem gond Norvegiaban, ahol az allami szektor nagyon nagy (az olajpenzbol jut ra). Ezzel egyutt, azert a kevesbe fontos ugyekben Osloban is varhatsz eveket.

A halalbuntetesrol: azert a norvegoknal is kapasbol felmerult, hogy ki kellene vegezni. Nem is kicsit foglalkozott vele a bulvarmedia (otthon is csak bulvarszinten foglalkoznak ezzel). A beszmithatosagi kerdes pedig azert volt ennyire fontos, mert ha nem beszamithato, akkor nem csak 21 ev bortonre lehetett volna itelni (maximalisan kiszabhato buntetes), hanem valodi eletfogytig szolo pszichiatriai kenyszergyogykezelesre (egy csak neki letrehozott "korhazban", de facto maganzarkaban egy bortonon belul). Szoval a kerdes inkabb arrol szolt, hogy lehet-e olyan megoldas, amivel biztosan nem szabadul.

Az eset azert is lett ilyen kiemelt fontossagu, mert egyreszt a kormanyzati epuleteket erte tamadas (bar itt figyelt ra, hogy ne legyen sok aldozat, penteken 15 ora korul mar senki sincs bent (munkaido 16:00-ig tart :-))), masreszt a helyi kormanypart nyari taborat (ahol lelotte a sok gyereket), ahol a part ifju titanjait kepeztek.

A norveg tarsadalom tenyleg abban a hitben elt, hogy itt nem tortenhet semmi (a vilaghaboruk is gyakorlatilag elkerultek az orszagot). Ezzel a hittel kell leszamolniuk, ami a sok generacio ota bekehez es az elmult 40 evben komoly gazdagsaghoz szokott embereknek nagyon nehez.

f_garbo 2012.08.27. 10:59:38

@andaluzkutya: Kaphatnék direkt, nornég információt ezzel kapcsolatban?

andaluzkutya 2012.08.27. 11:04:37

@Gyorgy: Szerintem ezt a pszichiátriai kezelést, mint lehetőséget elég sokan félreértik. Mindenki arról beszél, hogy így soha nem kellene kiengedni, miközben arról van "csak" szó, hogy megvan az elvi lehetősége, hogy ne engedjék ki soha. De ha "gyógyultnak" nyilvánítják, akkor akár öt év mulva is szabadulhatna. Semmilyen fejlett országban nincs olyan törvény ami kimondaná azt, hogy egy embert élete végéig kényszergyógykezelésre ítélem.
Pont nemrég volt itt a környékünkön nagy felháborodás, mert egy ilyen pszichiátriára nem tért vissza az az egyén eltávról, aki két éve szándékosan halálra gázolt egy rendőrt. De mivel az orvosai úgy látták, hogy jobban van és eltávozhat, ezért kapott egy pár napos kimenőt.

andaluzkutya 2012.08.27. 11:11:46

@f_garbo:
Ez az egyik áldozat szüleinek a véleménye:
www.nrk.no/227/dag-for-dag/_-na-kan-vi-begynne-a-ga-videre-1.8293163

Ezekben vannak más vélemények is, de nem felháborodottak:
www.nrk.no/227/dag-for-dag/_-haper-dommen-ikke-blir-anket-1.8292948

www.nrk.no/227/dag-for-dag/_-finnes-ikke-hard-nok-straff-1.8293412

Hirtelen ennyit találtam. Ha a biztonsági intézkedésekre gondoltál, akkor jelezd, megpróbálok rákeresni.

kifordított nagyanyó 2012.08.27. 11:49:17

Ez a barom saját népével baszott ki.
A saját fiataljait ölte.
Miért nem bevándorlókat,ha velük volt baja?
Most ha bármit csinál egy bevándorló és valaki ez ellen szót emel,egyből breivikezni fognak.
Amúgy meg nyilvános akasztást érdemelne.

andaluzkutya 2012.08.27. 14:39:33

De mint látható, vannak ilyen hangok is, bár az itt nyilatkozó pártot szokták populistának hívni:

www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_sogn_og_fjordane/1.8296835

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2012.08.27. 16:59:08

@jog-ász: Igazad van, de akkor ez nem poszt lett volna, hanem disszertáció. :)
Mondjuk, a pécsi ámokfutó is beismerte a tettét, csak az elmeállapotán vitatkoztak.
És lehetne sorolni a példákat. Hunvaldot, aki többet volt előzetesben, mint amennyit végül kapott, Hagyót, aki lehet, hogy a következő választást is ítélet nélkül éri meg, a Koszi-klánt, akiket ki kellett engedni az előzetesből, mert 3 év alatt sem jött össze a vádemelés, vagy a cikkben is említett Tocsik-ügyet. A szerencsére csekély személyes tapasztalatom is nagyon lehangoló (nem a döntésekre gondolok, hanem az ügymenetre).
Persze, ezek mind egyedi esetek, lehet, hogy az összkép jobb, de meglepne.
Ha tudsz küldeni egy linket a hivatkozott statisztikáról, azt megköszönöm és tanulmányozni fogom.

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2012.08.27. 17:01:03

@Zka: Ehhez a bejegyzéshez szokatlanul kevés eszement komment érkezett. Legyünk hálásak a sors apró ajándékaiért is. :)
süti beállítások módosítása