Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

Lógni fog!

2013.07.11. 17:24 Álszentfazék

Csakúgy, mint az egyéneknél, a nemzetek életében is el-eljő a számvetés pillanat. A pont, ahol egy percre megállnunk, és fejünket kiemelve a mindennapi kavargásból  végigtekintünk a megtett úton, eltöprengünk azon, hogy mivé váltunk, helyünkről és szerepünkről a világban, továbbá messze jövendővel komolyan vetünk öszve jelenkort.

Mikor elolvastam a hírt, hogy vádat emelnek egy 15 éves fiú ellen, aki enkezével gyártott igazolással próbálta fedezni egynapos iskolakerülését, megértettem, hogy ilyen ponthoz érkeztünk most el.

A gyermekvédelmi szolgálat munkatársa és a rendőrség bűnmegelőzésre szakosodott előadója – az utóbbi kicsit megkésve, hisz a bűncselekmény már megesett – alkotta szemfüles rendvédelmi egység csapott le a normaszegőre egy bevásárlóközpontban. Számon kérték rajta, hogy mit keres az élvezetek templomában a legnagyobb dologidőben, mire a rafinált kis gengszter betegségére hivatkozott. Korábban keljen azonban az, aki rendünk éber őreinek eszén túl akar járni. Bűnüldözésünk könnyűlovassága forró nyomon vágtatva derített fény az igazságra. Hiába bánta bűnét osztályfőnöke előtt az iskolájába hurcolt briganti – ez különösen felemelő jelenet lehetett, a méltóság eme  megható ünnepén mind a gyermekvédelem, mind a pedagógia közreműködő jelese átérezhette, milyen az, mikor egyszerre érkezik meg a szakmai és az emberi csúcsra – a megtorlás gépezetét már nem lehetett megállítani. A rendőrség közokirat-hamisítás gyanújával az ügyészséghez fordult.

Húú, bazmeg!!!

Ez nem egy abszurd komédia jelenete, amin a néző már nem is nagyon nevet, mert semmi köze a valósághoz. Ez a honi rögvaló.

História est magistra vitae.  A múlt század nyolcvanas éveiben a Szovjetunióban munkanapokon, munkaidőben rendőrségi egységek járták a szórakozóhelyeket  és igazoltatták az ott mulatozókat. Aki nem tudta bizonyítani, hogy jogosan vonja ki magát a kommunizmus alapjainak lerakásából, az bizony számolhatott a hatóság fokozott figyelmével, és ezen figyelem alanyának lenni ott és akkor az álmoskönyvek szerint nem volt az élveteg jövő csalhatatlan előjele. Ráfeküdtek tehát rendesen a munkafegyelemre hatóságilag; a kommunizmus mégsem épült fel. Aki emlékszik arra a korra, tudja, hogy a szovjet ipar termékei vagy minden elképzelhető minőséget alulmúltak, vagy minden elképzelhető mértéket meghaladóan voltak veszteségesek. Pedig, hogy igyekezett a rendőrség!  Még gabonából sem tudtak maguknak eleget termelni, ott, ahol most ebből jelentős mennyiségű export áll elő. A Szovjetuniót maga alá temette a gazdasági összeomlás, a nyugat úgy nyerte meg a gazdasági versenyt, hogy a egyetlen sörözőben sem tartott a rendőrség táppénz ellenőrzést. Azt a hanyatló anyjukat!

Ha egy 15 éves gyerek ellen vádat emelnek egy fals igazolás miatt, akkor mi jár annak a büdös kölyöknek, aki idegen kerítésen átnyúlva leszed egy marék cseresznyét? Hiszen az lopás! Kisértékű, az igaz, de hát az iskolakerülőnk sem az ország költségvetését hamisította meg. Ha meg cseresznyeszedés közben néhány ág is letörik, az már rongálás. Esetleg még garázdaság is! Az ilyennek még a cellakulcsát is eldobják majd! És aki az iskolába menvén, a járda peremén, hogy ne feleljen aznap egy kőre lépett? Bíróság elé áll vajákolásért?

Értjük mi a célt. A lógós tudatlan marad, ezt elkerülendő rendőr vigye őkelmét az iskolába! Milyen jó is lesz a hangulat ettől az inkriminált oktatási intézményben! Felszabadult, csillogó szemű nebulók fogják szorgosan szívni magukba a tudást. A kis csaló ellen meg emeljünk vádat is, mindjárt tudni fogja a Pitagorasz-tételt! Ha még gályarabságra is ítélhetnénk, rögtön le is doktorálna!

Félre azonban a tréfát! Az biztos, hogy egy dolgot az iskolakerülő is, de még az osztálytársai és a barátai is megtanulnak. Félni. Pedig semmi okuk rá, lám a gyermekvédelem éppen védi a gyermekeket, a rendvédelem a rendet.

Oszoljunk, kérem, nincs itt semmi látnivaló!

6 komment

Címkék: életérzés így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr355400749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2013.07.11. 19:03:58

mit lehet erre a morbid történetre mondani..?
legfeljebb annyit, hogy "orbán a kurvaanyád!"
jó, jó, tudom, hogy nem orbán személyesen fenyítette meg ezt a brigantit, de azt is tudjuk, hogy orbán nélkül errefelé a légy sem zümmöghet. nomegaztán sok- sok két hét elmúlott már, így valóban ideje volt elkezdeni a rendrakást.

arra azonban nagyon kíváncsi vagyok, hogy ha véletlenül idetéved egy agyamputált fideszdroid, hogy fogja megmagyarázni, hogy miért is volt helyes és támogatandó a mi tökös rendőrségünk határozott fellépése.

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2013.07.12. 10:32:34

@nandras01: biztos vagy abban, ho csak a fidesz miatt vagyunk ilyenek? hogy főleg a fidesz miatt?

nandras01 2013.07.12. 10:59:11

@Álszentfazék: nem, nem csak a fidesz miatt vagyunk ilyenek.
de azt sem lehet tagadni, hogy a fidesz erősen rájátszik a rosszabbik énünkre.

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2013.07.12. 11:30:16

@nandras01: Mint az ügynök, aki igyekszik azzal házalni, amire van kereslet. Pancsolt pálinkára van, amitől hülyék leszünk, meg erőszakosak, meg májbajosak. Az ügynök kétségtelenül visszataszító figura, de ha őt nevezzük ki a májzsugor legfőbb okául, aligha járunk el okosan. A tisztességről már nem is szólva.

nandras01 2013.07.12. 12:26:39

@Álszentfazék: pontosan.
de az ügynök is csak arrafelé tukmálja a pancsolt lőrét, ahol alkoholistát sejt.
absztinensnél, vagy minőségi ivónál nem próbálkozik.

Asidotus 2013.07.23. 15:07:34

A poszt most vastagon mellélőtt.
Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola, mint képző intézmény, funkciójának nem használata.
A lógósok nem egy-két napot lógnak, hanem sokat. Ráadásul egy nagyon nagy részük jellemzően cigány.
Nomármost, hiába gondoljuk mi azt, hogy a tanulás a felemelkedés egyetlen reális esélye, ha a büdös kölke nem megy be az iskolába, akkor megette a fene.

Igen, a nagy probléma sajnos ott van, hogy azokat, akiket csak ilyen eszközökkel lehet beterelni az iskolába, azzal ott mit lehet kezdeni. Semmit.
Az olyat ki kell vágni 14 éves kora után, mint a taknyot. Az olyan gyerek után nem kéne, hogy járjon a családi pótlék. Az olyan ember után, aki nem végez el egy szakmunkásiskolát (minimum) annak nem jár semmiféle állami pénz (szoc. segély, munkanélküli (tökmindegy, hogy előtte mennyit dolgozott (bejelentve semennyit sem fog, ide nekem a rozsdás bökőt!).
Egészséges, ép értelmű felnőtt embertől ma igenis elvárható, hogy az INGYENES közoktatásban egy szakmát szerezzen meg. Ha ezt nem teszi meg, az azt jelenti, hogy az illető nem akar megfelelni annak az íratlan társadalmi megállapodásnak, ami alapján segítsünk rajta, amikor bajban van.
süti beállítások módosítása