Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

Az emancipáció élcsapata a lényegre tapint

2012.07.22. 20:11 Álszentfazék

Előre kell bocsátanom: lelkes híve és támogatója vagyok a női egyenjogúságnak. Sőt, azzal is egyetértek, hogy a világ  több pontján előttünk járnak ezen a téren  - mondjuk ki: a kárpát-medencei (avagy közönséges) férfi  alfaj markáns tulajdonságai közé tartozik az alpári, hímsoviniszta  bunkóság. Lenne tehát honnan és mit tanulni.

Sajnos azonban az is kétségtelen, hogy a hülyeség hülyeség marad akkor is, ha mégoly magasztos cél nevében követik is el. Sőt, ilyenkor túlmutatva önmagán, a magasztost célt is lejáratja. De – szerencsés esetben – legalább szórakoztató.

Álljon itt egy konkrét, üdítően idióta példa. Mint az köztudomású, a nők (átlagosan!) tovább élnek, egészségügyi kockázatuk alacsonyabb, ritkábban szenvednek balesetet stb. Mindennek teljesen logikus következményeként egy csomó biztosítás díja is alacsonyabb a nők, mint a velük egyébként azonos kockázati csoportba tartozó férfiak esetében. Alacsonyabb volt. Eddig. Olvasom, hogy ez a szégyenletesen diszkriminatív eljárás mostantól Uniós utasításra megszűnik. A rendkívül tudományos indoklás szerint: „nem a nemi hovatartozás határozza meg a kockázatokat, hanem olyan egyéb tényezők, melyek esetleg összefüggésben vannak a nemiséggel, de nem százszázalékosan feleltethetőek meg azzal”.

Ez az indoklás annyira igaz, hogy nyugodtan kiterjeszthetjük a például a prosztata jóindulatú megnagyobbodására, a heresérvre, a petefészek-gyulladásra vagy a méhen kívüli terhességre. Mert például micsoda diszkriminatív disznóság, hogy a nőknél és csak a nőknél számolunk a méhen kívüli terhesség kockázatával?! Hol van itt a százszázalékos megfeleltethetőség? Hiszen, nincs minden nőnek méhe! Teherbe meg főleg nem  esik mind! Minden ügyfelet, nemi hovatartozástól függetlenül, meg kell vizsgálni, hogy van-e méhe. A férfiúi nemhez tartozás önmagában nem ad felmentést a kockázat alól, csak a negatív méhészeti lelet. Igazán előremutató javaslat! Leszámolunk a tudománytalan babonákkal, az avítt beidegződésekkel.

Be kell vallanom, mostanáig enyhe nemtetszéssel hallgattam, ha - tőbbnyire <30 – hölgyek felfokozott érzelmeiknek úgy adtak hangot:  a t…köm tele van. Esetleg oda nyilatkoztak: a f@szom kivan. Túl a kifejezések trágárságán az is zavart, hogy nekik, a nyilatkozóknak ilyen ugye nincsen. Mert míg a szívatásban való ilyen-olyan részvétel mindkét nem számára nyitott lehetőség, a tele tök és a kint lévő f@sz perspektívája honleányaink számára nem adatott meg.  Eddig. De lássuk be, ez nem maradhat így!

Az emancipáció élcsapaténak azonban el kellene töprengenie azon, ha valakiket ennyire demonstratíve nem különböztetünk meg, az már önmagában is megkülönböztetés. Megkülönböztetjük őket mindazoktól, akiket nem különböztetünk meg ennyire demonstratíve nem. És ezen a ponton a kígyó a farkába harap. Viszont erre mind a nő-, mind a hímnemű kígyó képes! Ez nem lehet véletlen!

De nem kötözködöm tovább, inkább továbbfejlesztem az ideát (az abszurdumig és tovább). Ugyebár, hobbiállatokra is lehet biztosítást kötni. Az, hogy az aranyhörcsög (általában) két évig él, a teknős viszont kétszázig nem indokolja az eltérő biztosítási díjakat. Hiszen a megfeleltethetőség itt sem százszázalékos, ebben a formában ez csúf faji megkülönböztetés. Az viszont, hogy meddig él egy aranyhörcsög, százszázalékos biztonsággal csak akkor állapítható meg, ha már megdöglött. Ismét csak a fent említett kígyó jelenthet kiutat szorult helyzetünkből. Eresszük be az aranyhörcsög akváriumába és nincs több gond.

Ez egyébként ugyanaz a kígyó, amelyik rávette ősanyánkat, hogy egyen a tudálékosság fájának gyümölcséből.

2 komment

Címkék: életérzés így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr754671593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Girhes Joe 2012.08.27. 11:55:36

Nnna jó, de azért akkor is bődületes kettős mérce, hogy ha netán valamelyik egyenlősítés egész véletlenül a férfiaknak kedvez, akkor az már hülyeség, meg fölösleges, meg túllövés a célon. Miközben amikor a hasonló statisztikai módon INDOKOLT és RACIONÁLIS női bérhátrány megszűntetését adminisztratív eszközökkel próbálják kikényszeríteni, annak mindenki tapsikol, hogy ez mennyire üdvös dolog. (Csak hogy világos legyen: semelyik cég nem hülye, hogy ne akarja az ugyanazért a munkáért olcsóbb munkaerőt fölvenni. Ha mégse tülekednek a női munkavállalókért, annak két oka lehet: vagy valójában nem olcsóbbak, csak statisztikai zsonglőrködés az egész, vagy olcsóbbak, de éppen annyival kevesebbet is ér a munkájuk.) Ha a béreknél nem tekintjük jogosnak a különbségtételt, akkor a biztosításban miért lenne jogos? Csak mert az egyikben a nők, a másikban a férfiak húzzák a rövidebbet???

Ja és csak úgy mellesleg, ha amellett törünk lándzsát, hogy a biztosítás legyen olcsóbb a nőknek, mert ezt mutatja a statisztika, akkor tessék a nőknek alacsonyabb nyugdíjakat fizetni, hiszen tovább élnek, miközben többnyire rövidebb időt töltöttek munkával. Vagy megint csak ott számít a matek, ahol a nőknek kedvez???

Tessékkéremszépen mondani, az egyenlősdi az csak a nőknek van kitalálva? Ők az egyenlőbbek?!

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2012.08.27. 17:08:40

@Gergő77: A nőket valóban sújtják hátrányos megkülönböztetések, ezt én nem vitatom. Azzal is egyetértek, ha valamely szervezet fellép ezek ellen. A hülyeség azonban akkor is az marad, ha jó cél érdekében követik el.
A konkrét intézkedés egyébként a nőket érinteti hátrányosan, ha egyáltalán egy ilyen baromságnak bármilyen hatása van.
süti beállítások módosítása