Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

Apróbb kommunikácós baki

2013.03.22. 18:00 Álszentfazék

A múlt heti  időjárási (meg közlekedési, meg áramellátási) havária tanulságai bizony aggodalomra adnak okot. Most nem arra gondolok, hogy a vonatkozó, frissen központosított csúcsszervünk védekezése nagyjából kimerült abban, hogy rémült tekintettel felkiáltott – Jaj, ne! Ez is megérne egy misét, de erről majd legközelebb. Ha ugyan lesz legközelebb és nem mos el mindnyájunkat egy – miniszterelnöki pihenőidőben érkező -  langy tavaszi zápor, mellyel központi direktívák hiányában nem tudunk majd mit kezdeni, mivel a közvetlen belügyminiszteri irányítás alá vont csatornarendszer felső szintű utasítás nélkül nem vezeti el a vizet. Ha mégsem következik ez be, esetleg tartósan túlnyomóan száraz időre kell berendezkednünk, akkor majd talán erről is. Most azonban inkább arról, hogy nagyjaink a végső szétesettség jeleit mutatják. Előállni azzal, hogy ennél jobbak már nem is lehetnénk, mert akkor bent kellene tartani a csapadékot a felhőben, csak rosszul kommunikáltunk – biztos, mert  túl szerények vagyunk! -, szóval ez, ahogy a szabók mondják: a vég kezdete. Értem én, hogy nem lehet nekik könnyű, a nemzetközi helyzet is fokozódik, de amikor már csak ennyire futja, ideje pihenni. Ennél lejjebb már csak egy lépcső van, konkrétan: - Narancs! Nem nyitok vitát!

Mert hát először is, a kommunikációt nem te csináltad, csökkent értelmű medvebocs?! Akkor mégis csak te vagy a hülye!

Másodszor, a hatalomnak a rossz kommunikációra hivatkoznia elmondhatatlan gáz. Te csak csináljad, öreg, mi többiek majd beszélünk róla, hiszen nem is nagyon tehetünk mást. Csak húzzál ki a hóból, aztán a duma már nem is kell. Ne magyarázd el, hogy milyen nehéz volt, pontosan tudom, hogy mekkora a hó, engem temetett be.  Pénteken reggel az az egymondatos kommunikáció, hogy az országban minden út járható, teljesen elég lett volna, hogy a szívünkbe zárjunk.

Harmadszor, ez a hivatkozás nagyon kínos emlékeket idéz fel. Fletóéknál is az volt a gond, az a fránya kommunikáció. Amúgy mindent jól csináltak, már csak a piárral voltak problémák. Sőt, már a Kádár-rendszer fénykorában is az agit-prop hibája volt, ha dolgozó népünk nem értette, hogy az milyen jó neki, hogy szilveszter előtt nem lehet virslit kapni. Szóval, mikor ezt meghalljuk, akkor óhatatlanul is ezt kell gondolnunk: lehet, hogy ideológiailag nem olyan vagy, mint ezek az átkosok, de bénának legalább annyira béna!

Végül, de elsősorban, hogy lehetsz ennyire esetlen, mikor ott a kézenfekvő megoldás? Hivatkozz az időjárásra!

Az időjárás a verhetetlen bűnbak és egyetlen tányérnyalót sem kell kirúgni miatta. Csökken a GDP? Aszály van. Tavaly is csökkent? Tavaly meg árvíz volt. A szóvivők álma az özönvízzel súlyosbított aszály, de ehhez ritka nagy mázli kell.

Mert ha nagy  idő van, akkor még  Matula bácsi is tehetetlen, még a Tüskevárban is gond az élet! Aki nem hiszi, nézzen utána a szakirodalomban. Mert a  szép, langy napsütésben nagyszerűen teljesít a mi katasztrófavédelmünk. Minden katasztrófát megvéd. Na de ebben a kutya időben … A fél ország beragadt a hóba, hát persze, hogy ők is! Esetleg, felelősségteljesen otthon maradtak. Ne növelje még a hókotró is a dugót!

Mert, mit jelent az, hogy dugó van, meg hótorlasz? Azt, hogy a gépjárművek nem jutnak el a rendeltetési helyükre. A hókotró gépjármű? Igen. Hol a rendeltetési helye? A hótorlasznál. Tehát, ha hótorlasz van, hol nincs a hókotró? A hótorlasznál. Evidens. Ezt tényleg csak az nem érti, aki hülye, vagy ellenség. Az utóbbi igazából érti, de szándékosan kekeckedik, mert  ő a hó ügynöke, aki már többször ráhullott a nemzetre.

2 komment

Címkék: megmondás így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr95163008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kézműves étcsokimikulás 2013.03.23. 15:28:06

meg mindig ezen rugozol???
az eszakireknel levo tobbmeteres hofalakrol es az autopalyan alvo autosokrol is a zorban tehet,a kijevi tobb10kilometeres hoban ragadt sorokrol is,ugye...
csolatas...
süti beállítások módosítása