Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!
  • bananarepublica: Milyen trafikmutyi ez kerem, se vendetta, se nehany fustolgo lapura? (2013.05.13. 16:52) Ráég

Diszkréten dekoltált

2013.10.03. 15:51 Álszentfazék

A Kaposvári Egyetem sínen van. Pontosabban: eddig is sínen volt, de a legutóbbi váltóállítással minden kétséget kizáróan ráleltek a felsőoktatás élvonalába vezető legrövidebb vágányra. Az universitas vezetője méltán elhíresült rendeletében a külcsín ügyében tesz részletes és nyomatékos ajánlásokat. Ennek értelmében hölgyeknél tilos a túlzott dekoltázs, uraknál a rövidnadrág és a papucs. A jeles leirat megfogalmazza a vezetőség határozott óhaját az ápolt hajviselet, arcszőrzet és körmök vonatkozásában, továbbá határozott fellépést ígér a túlzott parfüm- és sminkhasználat járványosan terjedő mételye ellen.

Nos, köztudomásúlag a Kaposvári Egyetemnek az volt a legsúlyosabb problémája, amit most sikerült orvosolni. Eddig is a honi felsőoktatás élvonalában helyezkedtek el, konkrétan 50%-kal elsők voltak a nyelvvizsga hiányában beragadt diplomák aránya szerinti nemes versengésben. De nem pihennek a babérjaikon. Vezetőjük nagyszerű érzékkel ismerte fel, hogy a tétlen elégedettség az első lépés a hanyatlás meredek lejtőjén. Az ilyen vezetőt, ki ennyire kimeríthetetlen energiával mozgatja előre s mindig magasabbra a reá bízott intézményt, nem is rektorként kellene aposztrofálnunk. Az ő méltó megnevezése: reaktor.

Ha mélyen a múltamba nézek, be kell vallanom, hasonló bornírtságot (a Magyar Néphadsereg illetékességi körén kívül) nekem már nem adatott meg átélnem. Idősebb testvér, unokatestvérek, ismerősök mesélték, hogy a ’70-es évek elején még dúsan tenyészett a hosszú haj és a kopott farmer elleni szent harcban élete értelmét meglelő pedagógiai végzettségű lovag, de mire a kérdés esetemben aktuálissá vált, a harc heve alábbhagyott. Tudtuk persze, hogy léteznek ilyen előírások, és fel is olvasták nekünk szellemi és lelki fejlődésünk felülvigyázói, de mindenki magas ívben cselekedd reá. A kaposvári reaktor elmondhatja tehát, hogy mintegy negyvenévnyi szakadék felett sikerült ívet teremtenie legértékesebb hagyományaink egyikéhez. Sőt, ékes bizonyítékkal szolgált, hogy ment a könyvek által a világ elébb. (Ugyan hol máshol, mint egy egyetemen ment volna?) Szép emlékű elődeinél ugyanis a dekoltázs szó elő nem fordult, és nem is fordulhatott volna! A városi pártbizottság oktatásért felelős politikai munkatársának orcája szégyenpírban égett volna ha ilyen frivol kifejezés akár a piszkozatba is belekerül. Nem, az ilyet ő legszívesebben a szépirodalomból is kigyomlálta volna. Hja kérem,halad a világ!

Figyelő tekintetünket tartsuk még kicsit a dekoltázson. Két érdekfeszítő dologra is lelhetünk ott. Az egyik a intelmek hatókörének, illetve az ezzel szoros összefüggésben a retorzióknak a kérdése. Az egyetemista lányokkal nincs ezen a téren probléma. Eddig sem volt kérdés, hogy egy tanár bármikor meg tudja alázni a tanítványait, akinek van ilyen késztetése az az újonnan kapott lehetőséggel is élni fog, és meg is találja majd a kellően vérlázító eljárást. Hanem, vonatkozik-e a szabályozás a tanintézet dolgozóira is? Csak nem szándékszik tán az oktatói kar kebel-fedettségi kérdésben vizet prédikálni és bort konzumálni? Képzeljük el, ahogy a tanszékvezető – persze nyilvánosan, a többiek okulására – odafordul szabályszegő  hölgy beosztottjához és szól: - Kollegina, Önnek a vezetőségi normát meghaladó mértében van kinn a csecse!  

A vezetőségi norma meghatározása a második olyan kérdés, melyet érdemes górcső alá venni. Ezt nyilván egy megfelelő jogkörrel felruházott bizottság fogja elvégezni szolid díjazás fejében. Elméleti síkon kodifikálnak, majd kísérletileg – síkról itt már szó sincs – verifikálnak. És ezen a ponton látszik a rendelkezés többrétegű zsenialitása. Van-e alkalmasabb ennél a bizottságnál arra, hogy tagjai közé kooptálja az összes hulló fogú, nyáladzó potentátot, aki az intézmény jövőjét a kezében tartja. Van-e megfelelőbb módja a kapcsolati tőke felhalmozásának?

A nagyszerű kezdeményezésről fent belinkelt híradás végén található egy kép a Stanford alulöltözött diákjairól. Én egy kicsit továbbmennék. Az Einstein család Albert nevű gyermeke azzal a nagy,kócos loboncával vajon eleget tudott volna tenni a Kaposvári Egyetem magas elvárásainak? Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy papucsban ugyan nem járt, de zoknit már nem hordott? Ott van viszont a decensen elegáns teológus-szociológus Semjén Zsolt, a a nyelvi kompetenciájáról és kifogástalan megjelenéséről ismert Veres János vagy a snájdig Dr. Schmitt Pál. Utóbbi még sportból is olyat választott (vívás), ahol hosszúnadrágban lépnek fel a testgyakorlók. Be is van tehát lőve a kívánatos tudományos színvonal.

Hát ezért fog győzni tavasszal a FIDESZ! Mert igazából mi szeretjük ezt, ami itt épül. Ezt a kis hatalmaskodó, kis királykodó, kis megalázó, kis tekintélyelvű világot, ahol többnyire minket aláznak, de él a remény, hogy egyszer majd mi alázhatunk. A többségnek most kiszállni nettó veszteség. Hiszen még nem kerültek sorra! És mivel a többség a dolgok természetéből kifolyólag soha nem is fog sorra kerülni …

Végezetül az intézkedés iránt tiszteletem maradéktalan fenntartása mellett hadd éljek a jobbító javaslat lehetőségével. Az arcszőrzet kérdésében megnyilvánuló parttalan liberalizmus veszélyeire hívnám fel a figyelmet.  Csak a teljes borotváltság fogatható el! A borotválatlan arcszőrzet ugyanis nagyban megnehezíti a gázálarc felvételét. Márpedig itt gáz van!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: életérzés így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr175549286

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Celeb retro: Csapó Virág 2013.10.04. 10:30:19

Meztelenül demonstráltak a Kaposvári Egyetem hallgatói, így tiltakozva a rektor dress code-ja ellen, ettől hangos most a net. Meztelen az óraadó tanár is, a Barátok Köztből is ismert Csapó Virág. A hajtás után természetesen megnézhetitek az akcióról ké...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása