Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!
  • bananarepublica: Milyen trafikmutyi ez kerem, se vendetta, se nehany fustolgo lapura? (2013.05.13. 16:52) Ráég

A föld azé, aki megérdemli

2012.09.25. 12:34 Álszentfazék

N. Péter nagykorú magyar állampolgár, foglalkozására nézve unokaöcs, derék darab földeket nyert Fejérben pályázaton. Apró szépséghibának tűnik, hogy a fent említett rokoni szál (vö: hajszál a levesben) éppen Nagy Jánoshoz, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet ( továbbiakban: NFASZ) elnökhelyetteséhez köti dicső nyertesünket. Hörög is a honi sajtó egy része (tudjuk melyik része!), hogy micsoda dolog már ez. Könnyen belátható azonban, hogy nem csak indokolatlan, de egyenesen aljas indoktól vezérelt, kártékony bérhörgéssel állunk szemben.

Intermezzo: Képzeljük el, ahogy János kihirdeti a végeredményt! Felemelkedik és szól: Tu es Petrus. Hát nem felemelő?!

Szögezzük le: senkit nem érhet hátrány rokonai kiválósága miatt! Tengesse tán életét a mi Péterünk nincstelen földönfutóként csak azért, mert ilyen jeles famíliához tartozik? Mi lehet a rátermettség egyértelműbb indikátora egy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében  felelős posztra emelkedett rokonnál. Az ilyen rokon kiválósága kisugárzik az egész családra  (inkluzíve Péter). Elméjük pallérozódik, jellemük acélozódik, testük megedződik a jeles státuszférfiú puszta közelségétől.  Kire bízzuk hát az édes anyaföld gondjának viselését, ha nem rájuk? Ugye, hogy ugye!

Mindazok, akik már egy csomót kerestek a kákán, szemére hányják Péter pályázónak, hogy nem átallt hencegni az ő rokonságával. Rosszindulatú csúsztatás. Nem hencegett, felvállalta. A család a haza tartóoszlopa, általa eresztünk gyökeret a nemzettestbe. Tagadta volna tán meg az ő véreit?! Csak azért, hogy könnyebb legyen neki a pályázaton? Az ilyen ember nem, hogy 115 hektárt, de egy sírhantnyi magyar földet sem érdemelne!  Hová vezet ez a szemlélet, kérdezzük dermedten? Törpe minoritásban leledző szinglihordák diktatúráját fogja nyögni az elsöprő többségű derék magyarság? A jó magyar ember mindenekelőtt onnan ismerszik meg, hogy szereti a földet és a családját. Péterünkre mindkettő maradéktalanul igaz. Kire bízzuk hát az édes anyaföld gondjának viselését, ha nem rá? Ugye, hogy ugye!

Felhánytorgatják aztán még azt is (tudjuk kik!), hogy dicső nyertesünk előre megmondta: ő fog győzedelmeskedni a versenyben. Már az is baj, ha valakinek az átlagosnál tágabb az időhorizontja? A jövőbe látás a génjeiben van, ilyen az egész drága család, ellenkező esetben a nagybátyja nem is lehetne abban a felelős beosztásban, amiben van. Akit a Nemzeti Együttműködés Rendszere kiemel, az mind vátesz. Lóvátesz, ha a mezőgazdaságban fejti ki képességeit. Az ilyen pályázati nyertes az időjárást is előrelátja. Ha nem érzi az esőt, áldozatot mutat be a totemoszlopnál (unorthodox öntözés). Kire bízzuk hát az édes anyaföld gondjának viselését, ha nem rá? Ugye, hogy ugye!

A kétely utolsó felhőit pedig a magas hivatal nyilatkozata száműzte homlokunkról. Eszerint, az eljárás törvényes és szabályos volt, mert nincs olyan összeférhetetlenségi szabály, ami kizárná az NFASZ vezetőinek rokonságát a pályázatból. De ha lenne, az sem számítana – ezt már mi tesszük hozzá – legfeljebb visszamenőleges hatállyal törölnék. Ha az sem elég, beleírják az alkotmányba, hogy a rokonságnak jussa van az egész Földre meg még egy Holdra.

 

Szólj hozzá!

Címkék: megmondás így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr564801750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása