Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

Lehet, hogy nem szép ember, de gavallér!

2012.05.04. 15:52 Álszentfazék

Balog Zoltán váltja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium élén a leköszönő Réthelyi Miklóst. Hogy mit várhatunk az új minisztertől, azt a legegyszerűbben úgy jósolhatjuk meg, ha extrapoláljuk eddigi kormányzati tevékenységét. Nevezett volt ugyanis mindmostanáig a stratégiai jelentőségű felzárkóztatási államtitkárság vezetője. (Sikerekben gazdag EU elnökségünk legszebb ékköve az egységes romastratégia.) A jeles államtitkár erőssége minden bizonnyal a távlatos stratégiai tervezés, mivel az elmúlt két évben – egy fél kormányzati ciklus –nem untatta a társadalmat konkrétumokkal. Hirtelen csak egyet tudok felidézni, ezt is csak a sajtó segítségével; a kormány és az Országos Cigány Önkormányzat közötti megállapodást, melynek keretében az előbbi vállalja, hogy 2015-ig 27,5 milliárdot áldoz a roma felzárkóztatásra.

Tehát, némi egyszerűsítéssel: 3 év alatt 27,5 milliárd.

Az összeg nagyságát érzékeltetendő végezzünk el egy egyszerű számítást. A szakértők szerint hazánkban alsó hangon is van 1,5 millió kutya. Ezekre az önkormányzatok fejenként kivethetnek 6000 Ft. ebadót (Némelyik jószág adómenetes, némelyikre viszont több az adó, számoljunk egyszerűen az alapösszeggel. ) Ez 1,5 millió * 6000 Ft. = 9 milliárd Ft.

Tehát, némi egyszerűsítéssel, 2015-ig: 3 év alatt 27 milliárd.

Megint csak a hírek szerint, az önkormányzatokat hidegen hagyja ez a lehetőség. Ennyi pénz nem éri meg a macerát.

Szóval az a nagy, keresztény szívünk, ami folyton csak az elesettekért dobog, meg a bőkezűségünk, amivel csak felzárkóztatunk és felzárkóztatunk, az tesz bennünket tönkre!

Reméljük, az új miniszter nem hagyja majd, hogy nemzeti erőnk forrása méltatlan ügyek ingoványában szivárogjon el!

 

Szólj hozzá!

Címkék: megmondás így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr834488594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása