Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

Az apostolok fájó hiánya

2011.05.01. 17:41 Álszentfazék

Az összehúzott függönyök között szinte semmi sem szűrődött be a reggeli fényből a hálóba. A Vezető nyitott szemmel feküdt a sötétben. - Mint egy sírboltban - futott át az agyán, és megborzongott. Különös gondolat volt, hiszen mi sem állt távolabb a Vezetőtől - többnyire már magában is így nevezte magát - a transzcendens, misztikus gondolatoknál. Gyakorlatias elme volt. Átlagon fölüli, de gyakorlatias Persze, ez egy különleges reggel. Húsvét van, a feltámadás reggele. És ez a húsvét a Nemzet Feltámadását is elhozta az új Törvény által. Mégis meglepődött furcsa gondolatán. Megszokta a különleges alkalmakat, a rendkívüli pillanatokat. Soha, senki sem látta még elbátortalanodni, bármekkora volt is a tét, bármilyen sorsfordító is a helyzet. Hiszen egész szédítő pályafutása egy rendkívüli pillanatban elhangzott rendkívüli beszéddel kezdődött. És azóta sem remegett meg a hangja soha. És a lelke sem! Élvezte a kihívásokat - lassan már mást sem - és tudta, hogy a legjobbat hozzák ki belőle. Minél nagyobb a nyomás, annál keményebben, briliánsabban harcol. És ez a kemény, briliáns harc az ő leglényege, és – hitte – az élet leglényege is. – Harcolj! – mondta megtámadott alvezérének, mikor az tanácsért fordult hozzá, hogy mit tegyen. Az a sok ökör aki felgyűlt körülötte, aki élősködik rajta, fel sem fogta, milyen aforisztikus kinyilatkozást hallott. Harcolj! Ez az életmű mottója, ezzel kerül majd be a történelembe és ez lesz a sírfelirata.

Mikor idáig jutott gondolataiban, már a mosdóban járt. Észre sem vette, mikor kelt fel és indult el a reggeli hólyagürítésre. Amikor a sírfelirathoz ért az eszmefuttatás, megremegett az addig céltudatos folyadéksugár. Az előbb a sírkamra, most a sírfelirat, hát mi van vele? Persze, a  különleges reggel. A feltámadásé, a Nemzet Feltámadásáé a Törvény által. Az ő Törvénye által, mert az nem is kérdéses, hogy az ő rendkívüli képességeire és akaratára volt szükség, hogy megszülethessen. Rendkívülire, szinte emberfelettire! A keze már a mosdó kilincsén volt, hogy visszamenjen a hálóba, amikor hirtelen megállt. Résnyire nyitva hagyta az ajtót, hogy lásson és halljon, de őt ne lássák. Tudta, nem kell sokáig várnia, rövidesen jön a személyzet. Belépnek majd, ránéznek az ágyra és a Test nem lesz a helyén. A feltámadás reggelén, a Nemzeti Feltámadás reggelén az új szövetség megalkotójának teste nem lesz ott, ahol a természeti és az emberi törvények szerint lennie kellene.  Vajon megérzik-e a pillanat magasztos erejét? Vajon  átfut-e arcukon a nem evilági erő felismerésének félelme? Persze majd időben előjön és tréfával oldja a döbbent csendet. De akik átélték, nem felejtik többet el! És az ilyesmi elterjed! Nem lehet többé gátat vetni neki! Hiszen erről szól az egész húsvét!

Valóban nem kellett sokáig várnia. Jött az ügyeletes testőr és a Vezető Személye Körüli Államtitkár. Megálltak az üres ágy mellett, várakozva tekintettek a mosdó ajtajára, arcukon unalom ült. Percnyi néma várakozás után megszólalt az ügyeletes testőr.

-         -   Öregszik. Meg kellene nézetnie a prosztatáját. Reggelente nem lehet kivárni, hogy előmásszon a budiból.

Szólj hozzá!

Címkék: életérzés így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr192869601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása