Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

Az évtized legjobb híre

2010.09.26. 13:41 Álszentfazék

Az évtized legjobb híre:elfogyott az LMP kampánypénze.

Végre, valakinek!

Mert az tudható, hogy a legális kampánypénz, költségvetési támogatás + amit össze lehet kalapozni, az bizony nem sok. Az hamar elfogy. Addig kampányolj, ameddig a takaród ér! Az elmúlt évtizedben mégse nagyon fogyott el senkinek. A hiányt hozzálopták. Minden párt minden kampánya arról szólt: nézd, milyen ügyesen lopok! Ez volt az összes óriásplakátra felírva, csak dekódolni kellett. De mi nem tettünk ilyet . Szorgalmasan szavaztunk a tolvajokra. A legügyesebb tolvajoknak volt a legnagyobb esélyük a kormányzásra. Aki nem lopott, arról nem is tudtuk, hogy van. El sem érte az ingerküszöbünket. Aztán nagy, kerek bociszemekkel csodálkoztunk, hogy lopnak a politikusok. Persze, hogy lopnak! Úgy kerültek oda!

És az a sunyi ideológia, amit mellé körítettek! Hogy amennyi törvényesen van, abból lehetetlen. És mi nem kérdeztük meg: Mondjátok kedves Pártok, miért annyi van? Ki dönti el, hogy mennyi az annyi? Csak nem ti? És akkor miért ennyiről döntöttetek? Csak nem vagytok tán demagóg tolvajok? A csóró hülyéket vakítjátok valami szolid summával, előre belekalkulálva a rendszerbe a lopást? És miért ne tennétek így? Eddig bejött.

És mi az, hogy ennyiből nem lehet? A kampányolás nem olyan, mint a lélegzés vagy az evés: ha nem csináljuk elpusztulunk. Mi lesz veled, ha nem tudod jól kikampányolni magad? Bekampányolsz?

Ez a mindnyájunkra jellemző mentalitás kívülről nézve bicskanyitogató lehet. Nem az a kérdés, mennyi pénz van, hanem, hogy mennyit szeretnénk. Mennyi jár nekünk (szerintünk). Ha nincs elég, veszünk fel hitelt. Az állam is, meg a polgára is. Aztán ha nem tudjuk visszafizetni, akkor sírunk, mint a fürdős kurva, kuncsorgunk segítségért, duzzogunk, haragszunk mindenkire, a bankoktól az IMF-ig. Ha hitel sincs, akkor meg lenyúlunk, korrumpálunk, lopunk, adót csalunk. És még büszkék is vagyunk az ügyességünkre! Szemesnek áll a világ! Amíg ki nem lopják neki. Onnantól a vak tyúk keresi a szemet. Ehhez azért elég hülyének kell ám lenni, véreim! Mert az össztársadalmi lopás zéró végösszegű játék. A buli végén ugyanannyi pénz van, csak máshol. És ha körbelopunk, akkor nem is annyira máshol. (Sőt, mint ezt a téma avatott kutatói meggyőzően modellezték, a korrupció negatív végösszegű játék. Nem csak hosszútávon, azonnal!)

De most, mintha lépést tévesztettünk volna. Homok került a gépezetbe. Egy parlamenti pártnak elfogyott a pénze! (Az ismeretlen élmény izgalma borzolja kedélyemet, ahogy leírom!) Tehát, ha nem is biztos, de alapos a gyanú, hogy nem lopnak. (Csak bajuk ne legyen belőle!) Lehet, hogy csak ügyetlenek, lehet, hogy csak még nem: de most nem! Jó eséllyel.

Lehet, hogy nem is tetszik nekem a programjuk. Lehet, hogy nem is ismerem a programjukat. Lehet, hogy nem is ismerhető, mert nincs is nekik ilyenből egy koherens. Mindegy. Nálam jönnek föl!

Hát elfogyott, fiúk? Nagyon derék! Ezt kellene kommunikálni! Kár, hogy nincs rá pénz!

4 komment

Címkék: megmondás így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr672324282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aJeti 2010.10.03. 13:51:41

bravo! bravissimo! :D

vagyok, aki vagyok... 2010.10.04. 11:45:52

@Álszentfazék: persze, aJeti meg dícsérhet kedvére :DD

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2010.10.04. 11:57:01

@vagyok, aki vagyok...: Mindenki dicsérhet kedvére és örülök is neki, sőt hálás is vagyok érte, de néha álszerényen (mint afféle Álszentfazék ) futok egy kört, mint a tyúk, hogy a kakas nehogy kurvának nézzen. :)
süti beállítások módosítása