Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

Schmitt, az UFO

2010.06.25. 14:17 Álszentfazék

Államfő-jelölés lázában ég az ország. Harminchat fokosban. (A fokos ősi magyar ruházati kiegészítő, a sétapálca és a tomahawk előnyeit ötvözi. A szittya-hun lelemény jelképe, rendes ember államfő-jelöléshez hozzá sem fog nélküle.) A naprakész és pártatlan média naprakészen és pártatlanul tájékoztat a kandidánsok megnevezésének fordulatos, torokszorítóan izgalmas történetéről. Emberfeletti munkával ássák elő a váratlanul felmerülő jelöltekről a háttéranyagokat. Az újdonászi serénykedésnek köszönhetően megtudhatta a nagyérdemű, hogy a jobboldal egy földönkívülit küldene a Sándor-palotába.

Schmitt Pál 1989 előtt nem létezett! Legalábbis, ez derül ki a méltán népszerű kereskedelmi adó híradójában bemutatott életrajzából, mely ezzel a dátummal indul. '89-ben látta meg a napvilág, mint egészen apró MOB-elnököt. Innen nőtte ki magát. Addig feltehetően a Kriptonon tartózkodott. Esetleg, akkor nyílt ki az időkapszulája. Élete első 47 évében egyszerűen nem volt. A rendszerváltás hajnalán materializálódott. Érdemes lenne a pontos dátumnak utánajárni, hogy felvehessük nemzeti (vallási?) ünnepeink közé az Elnök Eljövetelének Napját.

Az esetnek legalább két tanulsága van.

A múlt kreatív kezelésének - vajon, Fodor Gábort sikerült-e már kiretusálni a korai FIDESZ tablókról? - ára van. A '89 előtt történtek diszkrét homályban hagyásának áldozatul esett két olimpiai aranyérem, hogy az egyéb jelentős tusák eredményeiről és a nemzeti egészségnevelés terén kifejtett felejthetetlen médiamunkáról (tévétorna, ah!) már szó se essék. Persze, láttunk már ilyet. Ha valaki a téesz-bérszámfejtői státusra ácsingózván főrendi származását igyekezett eljelentékteleníteni, az jobban tette, ha nem hencegett az Úri Kaszinó sportrendezvényein elért sikereivel. Alig hatvan éve múltak el ezek a daliás idők, amikor megtanultuk: nincs háború halottak nélkül; ahol fát vágnak, ott repül a forgács!

Másrészt kiderült, hogy ez a nagy igyekezet a médiatörvény szigorítása körül merőben fölösleges. Mert ne kerülje el a figyelmünket, a vizsgálódásunk tárgyává tett híradás nem valamely "pártközeli" és nem is az állami ("közszolgálati", él még a pesti humor!) csatornán került adásba! A magántulajdonban lévő sajtó csahos vérebe már régen engedelmes palotapincsivé változott. Önként és dalolva. Nem kell neki cenzor, megoldja saját erőből.

Most már csak arra kell ügyelni, hogy a Elnök emberközelből című (kétségkívül hamarosan elkészülő és az összes adón egyszerre sugárzott) monstre sorozatban nehogy az olimpiai élményeiről kezdjen el anekdotázni államunk feje. Csak konzekvensen Elnök Úr!

Na igen, még egy apróság. Az Elnök embereinek összes példányát be kell zúzni. Zavaró asszociációkra adhat okot.

2 komment

Címkék: megmondás így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr592109500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagyok, aki vagyok... 2010.06.25. 19:46:59

Schmit egy kellemes ember, az embereknek ő mégiscsak egy olimpiai bajnok, egy MOB elnök és a sportolók atyja. Könnyen lehet, hogy egy 2. Árpibácsi lesz belőle, szerintem a Fidesz erre játszik, egyébként okosan.

csak ez a hányinger körítés ne lenne... meg az az egész hozzáálás folyamatosan, hogy a választók őket felhatalmazták, nekik most mindent lehet. basszus, de néhány dologról azért elfelejtettek minket tájékoztatni. :(

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2010.06.25. 21:05:25

HA máshonnan nézzük, "Pali bácsi" egy gerinctelen szélkakas, aki ugyanolyan lelkesen szolgálta a Kádár-rendszert (pl. a '84-es olimpiai bojkott idején), mint most Viktort. Ráadásul, soha senki egy eredeti gondolatot (egyáltalán egy gondolatot!) nem hallott tőle. Mindehez még ott sertepertél a NOB-ban, ami köztudottan a világ egyik legkorruptabb és leggusztustalanabb szervezete. De ezt már bőven kitárgyalták mások itt a hálón.
Ez a poszt nem S.P. emberi minőségéről vágyott szólni, hanem a sajtómunkásokról és rólunk, akiknek ez így is jó.
süti beállítások módosítása