Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

Albert - Varga: békévé oldva

2010.04.14. 19:04 Álszentfazék

Az Albert Stadionban búcsúztaták el a szurkolók Varga Zoltánt.

Én nem láttam őt játszani, ehhez nem vagyok elég öreg, de el tudom képzelni, micsoda legendája lehetett. A '80-as években, amikor nyalka honvédként védtem a béketábort Szegeden (és amikor róla már több, mint egy évtizede hallgatott a hivatalosság), volt a katonakönyvünkbe ragasztva egy lap a helyőrség tiltott szórakozóhelyeinek listájával. Az egyik ilyen helyet úgy hívták: Vargazoli. Nehezen esett le a tantusz, de az idősebbek felvilágosítottak. Azért, ez már valami! Meg az is, hogy a hatalom vette a fáradtságot a tiltásra. Ez sem jár ki akárkinek!

Intermezzo:Vajon ki ellenőrizte, hogy a katonák látogatják-e a tiltott helyeket? Erre joga csak a katonai rendészetnek van, de ők is katonák, tehát ők sem látogathatták ezeket. Sőt! Esetükben még súlyosabb lett volna a kihágás, hiszen szolgálatban tették volna.

Szóval, bizonyára nagy focista volt, de a legendának legalább a tehetség ecsetelésével összemérhető része szól az Alberthez fűződő viszonyáról. És ha ennek csak a töredéke igaz, akkor is bátran kimondhatjuk: nem ettek egymás tenyeréből. Talán a gyűlölet szó sem lenne túlzás.

Erre itt ez a bucsúztatás az Albert Stadionban.

Olyan ez, mintha Orbán Viktort a Gyurcsány Ferenc téren ravataloznák fel. Esetleg, mintha Fischer Iván a MüPa Kocsis Zoltán termében tartaná a búcsúkoncertjét.

Lehet, hogy öregszem (biztosan!), de nem tudok nem arra gondolni, hogy a mindent elborító napi ádázkodások milyen piszlicsáré, lényegtelen ügyekké válnak, ha egy lépést hátralépünk. Elég egy nemzedéknyit lépni, és por, hamu, meg stadion lesz belőlünk.

Sic transit gloria mundi. Már, ahol volt glória.

 

Szólj hozzá!

Címkék: életérzés így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr471921468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása