Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

ROK around the clock

2009.09.27. 19:50 Álszentfazék

Kiáltvány!

Ezennel megalapítom a ROK (Rohadjál Otthon Köcsög) mozgalmat.

Mottó: Nincs vita, ha nincs közlekedés!

Induló: Amíg a Föld kerek,/mindig lesznek ROKerek!

Címer: arany mezőben törött lábra tekeredő lukas kerékpártömlő.

Indoklás: Tisztelt bloggertársam tréfája – melyben a honi Gyalogosfórum megalakulását jelenti be, mely fórum a gyalogosok érdekeit van hivatott szolgálni a kerépárosokkal szemben a(z ál)hír szerint – olyan minősíthetetlen, gyűlölködő anyázást indított el, ami ijesztő lelete beteg társadalmunknak. Jól értsük meg: a tréfás bejegyzés arról szólt, hogy gyalog avagy biciklivel! Hetek (évek?) óta egyre nagyobb döbbenettel figyelem azt az acsarkodást, ami az eltérő közlekedési módok (vagy bármi más) mián illetve ürügyén megy. Annál is nagyobb döbbenettel , hiszen a közlekedés mégis csak egy normál, hétköznapi tevékenység, amit már az amőbák is egészen jól meg tudtak oldani.

Még,hogy a politika osztja meg az országot! Alig várjuk, hogy osztódhassunk. Az ádáz tusa az egyetlen opció. A hazaáruló, liberálbolsi biciklisek, szemben a szélsőséges, jobboldali gyalogosokkal. Esetleg fordítva. Vértől lesznek iszamósak a járdák és hullák hevernek a bicikliutakon. A normális emberek pedig undorral fordulnak el a helyváltoztatástól.

A fent említett blogbejegyzés -  illetve annak kommentjei - volt az a csepp, amellyel betelt a felismerés keserű pohara. Mi itten, a lángoktól ölelt polgárai, teljesen alkalmatlanok vagyunk minden közösségi tevékenységre. A köz-lekedés pedig erősen az, mint azt a neve is mutatja. Ellenkező esetben privát-lekedésnek hívnánk.

Fogyatékos szocializációját felismerve, a hon felelős polgára azonnal felhagy tehát ezzel a veszélyes tevékenységgel. A bölcs belátás letéteményesei a ROK mozgalom tagjai, röviden: a ROKererk.

Szolgálati közlemény: Híveim, magyar ROKerek! Ezennel rok-fesztivállá nyilvánítom az őszi napéjegyenlőséget követő holdtölte előtti szerdát. Ezen a napon a ROK mozgalom látványosan NEM szervez felvonulást. Tagjaink az alkonyi pírban demonstratíve nem mennek sehová. Továbbá: szándékom szerint, igyekszem közreadni a azokat az elképesztően brutális és abszurd megnyilvánulásokat melyek ebben a témakörben a szemem elé kerülnek. Ebbéli tüsténkedésemben szeretettel várom mindazok közreműködését, akik ilyennel találkoznak és hajlandók segíteni, hogy tükröt tartsunk az acsarkodásnak az ő torz pofája elé.  Ez lesz a XXI. századi magyar körkórkép. Talán a gúny segít.  Ide kattintva  küldheti el  minden eljövendő ROKer az általa fellelt gyöngyszemeket. Aztán vagy közkincsé teszem ebben a blogban, vagy nem. Nem ígérek semmit, de azt betartom.

Szólj hozzá!

Címkék: életérzés megmondás így látom én rok

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr451411221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása