Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

Óccsoé!

2009.11.08. 11:58 Álszentfazék

Van egy Monty Python jelenet, ahol a néző egy rádiót hall szólni a háttérből és a bemondó érces hangon éppen közli:
- Rövidesen beolvasunk egy felhívást arról, hogy éjszaka is tartsák bekapcsolva a rádiót.
Majd pillanatnyi szünet után ugyanez a hang:
- Éjszaka is tartsák bekapcsolva a rádiót!
(Az idézet, sőt az egész leírás, hozzávetőleges, tartalmi.)

A minap a királyi tv esti hírműsora - mint látni fogjuk, a kisbetű teljesen indokolt, sőt szinte túlzás – beszámolt arról, hogy amerikai befektetők újabb filmstúdiót építenek hazánkban.A felvezetésben közölték velünk a jó hírt, továbbá annyit még a részletekből, hogy a befektetőket nem elhanyagolható mértékben az olcsó költségek (sic! sőt, sicc!) vonzották e tájra. Majd következett a helyszíni tudósítás, ami nem volt sem helyszíni , sem tudósítás. Néhány felvonulási épület és egy makett képe alámondással, amely alámondás pontosan annyi információt tartalmazott, mint a felkonferálás.A közös kútfő oly mértékben meghatározó volt, hogy az olcsó költségek szó szerinti felemlegetése sem hiányzott a külszíni produkcióból. Sőt : írásban is megjelent az mtv honlapján!

Hahó! A költség alacsony (esetleg). A film lehet olcsó, meg az előállítás. Esetleg: a kurva. A kurva életbe!!

Tele van a bakkancsom (sic!)!! Az olcsó árakkal és költségekkel, a gyors sebességgel ... ! Azzal , hogy hivatásos médiamunkások nem csak, hogy a dolguk végzésére alkalmatlanok, de a válogatás igénytelensége odáig jutott, hogy a szakmájuk sinequanonjával, az alapvető magyar nyelvtudással sem rendelkeznek. Leírnak és felolvasnak ilyen minőségű szövegeket! Ha akarnának sem tudnának elfogadható minimumot sem produkálni. Az egyetlen dolog, amire alkalmasak, hogy gyors sebességgel keresnek egy olcsó árú magyar nyelvtanfolyamot, minek abszolválása után egy nagyvállalat ügyfélszolgálatának telefonos ügyintézőjeként megvalósíthatják önmagukat.

Mert idegen nyelvet nem bírni, az hátrány. (Veres Jancsika sem lett EU-biztos, pedig ő már középfokú és nagyon igyekszik) De az anyanyelvet sem tudni tisztességesen, az kurva nagy ciki! Onnan már csak egy lépés, hogy a delikvens ugasson. Akkor pedig gond lesz az evolúciós versenyfutással, mert állatnak a kutya sokkal aranyosabb! Kevesen érzünk majd késztetést, hogy médiamunkásokat fogadjunk örökbe a menhelyről.

A tévedések elkerülése végett: ez nem a nyelvőrség blogja. És ez a bejegyzés nem a nyelvi - és főleg nem a helyesírási - gumicsont rágcsálásának nemes céljával íródott. De az a lehangoló igénytelenség, ami mindenfelől - de főleg a közszférából - árad, az elviselhetetlen.A fenti példa csak egy csepp a szomorú tünetek tengeréből. Ez már nem a langyos sör szintje. Tőgymeleg, aranyló húgy habzik a korsónkban. Nyelvünkkel csettinteni a kortyintás után; nos, talán túlzás lenne.

2 komment

Címkék: életérzés megmondás így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr591508784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2009.11.08. 18:00:07

@flugi_: igyekszik az ember alapos bejegyzést végezni :)
süti beállítások módosítása