Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

ZZ Top koncert, avagy a tisztes ipar

2009.10.17. 17:33 Álszentfazék

Nem az ifjúság ünnepe volt.

A nézőtéren felül volt reprezentálva az a korosztály, amelyiknek már nem mindegy, hogyan alakulnak a nyugdíjpénztári hozamok. Viszont, igyekeztek betyárul, bár az eredményt bátran nevezhetjük elegyesnek. Mert, amikor a fekete pólót elől fölkapja a behúzhatatlan méretű sörhas, nos, akkor a mégoly bőr dzseki sem enyhíti a parodisztikus hatást. Sőt, a Harley-Davidson matrica sem, bár - mivel a pocakkal átellenben virít a páciensen - ha mindenkinek egyszerre sikerül hátat fordítani, megőrizhető a méltóság töredéke. A legények seregszemléje felvetett még egy kérdést: mi visz rá valakit, hogy egy ZZ Top koncertre Queen, avagy Ten Years After, feliratú pólót öltsön? Multikulti? Ez van neki feketében?

A hölgykoszorú tekintetében már erősebb volt a felhozatal. Ennek oka még vitatott, de három lehetőség jöhet komolyan számításba: 1, a korosztály nőnemű fele lényegesen jobban tartja magát; 2, hazánkban szokatlanul jó az apa-leány viszony; 3, ezek már a második feleségek.

Itt-ott, elszórtan előfordultak kamaszok is. Vagy a nagyobb zsebpénzért pedáloztak apunál, vagy úgy voltak vele: nem egy Green Day, de ha a fater fizeti  ...

Az színpadon történtek viszont nem adtak okot gúnyolódásra. A bácsik hozták a formát hatvanévesen is. Bírták hanggal, kézzel, fizikummal. Nem  hakniztak, nem alibiztek. Tudták, bírták, tették. Imponáló állagukat mi sem jellemzi jobban:  a zenekarnak, kis túlzással, több foga volt, mint a közönségnek. Pedig, mikor a kivetítőn feltűnt Jimi Hendrix képe, az futott át az agyamon: ezek tényleg ismerték! Hiszen, karierjük nagyjából az Új Gazdasági Mechanizmus beköszöntekor kezdett fölívelni. Akárcsak , mondjuk, Nyers Rezsőé. És kit hozna lázba egy Nyers Rezső koncert?!

Persze, Mozart szellem nem lebegett a színpad fölött, de nem is vártuk. Egyszerű zene ez, közelebb van az iparosmunkához, mint a művészethez, de annak nagyon jó. Sodró, lendületes, úgy szól, hogy leviszi a fejed. És ennek a három embernek a vérében van. Ezt tudják, de ezt nagyon.

Akinek a hangnyomás hagyott gondolatot a fejében, esetleg eltöprenghetett azon, hogy az egyet emes zenetörténet legnagyobb hatású alakja kétségtelenül Faraday volt. Ha ő nem fedezi fel az elektromágneses indukciót, ma nem lenne erősítő és elektromos gitár. És nem lett volna ez a koncert sem. Kár lett volna érte. Jó buli volt.

Kifelé menet, a ruhatárnál még megtapasztalhattuk, hogy az ifjúságnak nem kell messzire mennie, ha a bunkósághoz keres példaképet. De ez már megint a közönségről szól.

Szólj hozzá!

Címkék: így látom én kultur fintor

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr751456302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása