Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

A Művelt Nyugat és a pólós lányok keblei

2012.08.08. 19:11 Álszentfazék

Ha egy társaság valamelyik tagja a közelmúltban tért vissza a Közel-Keletről, akkor a beszélgetés előbb-utóbb eljut a csador témájához. Hogy tényleg abban járnak? és a fiatalok is? és a külföldiekkel mi van? és melyik országban pontosan hogyan? Az utazó megosztja élményeit a hallgatók arcán pedig megjelenik a  mímelt csodálkozás és leplezni igyekezett önelégültség. A csodálkozás mímelt, hiszen előre ismerik a válaszokat és csak azért akarják őket hallani, hogy dagadjon a pejsli. No hiszen, mégis csak mi vagyunk a Művelt Nyugat, a Toleráns Nyugat! Szóval, ezek az arabok, micsoda egy hímsoviniszta, erőszakos, begyepesedett népség! Hiába na, az ember színe fehér! Nálunk egy nőnek nem hogy az arca, a combja is látszhat, a szemünk se rebben, hiszen mi felnőtt módra, kulturáltan, a helyén tudjuk kezelni a szexualitást! A férfiak még egy röpke „Kurva nagy mázlid van velünk” oldalpillantást is vetnek asszonykájukra. Művelt és Toleráns Nyugat több országában is volt szerencsém megfigyelni ezt a szituációt. A koreográfia és a reakció nagyban hasonló volt mindenütt.

Sajnos azonban, a tolerancia ennél jóval macerásabb dolog. Nem akkor méretik meg, amikor a megszokott dolgainkkal találkozunk, hanem akkor kéne a zsigeri reakciók ellen harcba küldeni, amikor valami szokatlant, zavarba ejtőt kellene elviselnünk. Nagy kár, mert az első eset sokkal kényelmesebb lenne.

A konkrétumokra térve, állítólag az Egyesült Államokban óriási felháborodást váltott ki, hogy egy női póló meccs közvetítésekor a víz alatti kamera egy kockáján kivillant a dulakodó amazonok egyikének bimbaja. Mi ez, kérdezhetjük, ha nem az intoleráns prüdéria felhorgadása? Miért pont a női kebelen vannak így fennakadva? Miért pont azt kell takargatni? Hiszen, nem más, mint az utód táplálására szolgáló tejmirigyek némi zsírszövettel körülvéve. Hogy másodlagos nemi jelleg? Könyörgöm, a férfiak ádámcsutkája is az, mégsem tilos mutogatni a tévében! Senki nem állítja, hogy egy női mell nem lehet szép, de hát szép egy női láb is lehet (mi az hogy!), mégsem várjuk el az atléta lányoktól, hogy földig érő szoknyában futkározzanak. Ez bizony csak szokás. Mint máshol a csador.

Hogy itthoni példával folytassuk, a következő pólós-villantást a méltán népszerű portál „18+” jelzéssel  adta közre. Vajon pont a gyerekeket mitől féltik? Hiszen nemrég még egy olyanból szerezték a kaját! Vannak anyák, akik 2-3 éves korukig szoptatják a gyerekeiket. Nem túl gyakori, de azért nem hívjuk rájuk a rendőrséget! Milyen lelki trauma ér egy 6 éves gyereket, ha lát valami olyat, amivel pár éve naponta megküzdött a betevőért? Ha egyáltalán észreveszi, akkor sincs számára szexuális töltete a dolognak. Csak a 18+osoknak van, ők vetítik vissza „piszkos” fantáziájuk produktumait az ártatlan gyermeki főre. És mi van, ha egy 16 éves kamasz fiú lát egy ilyen – egyébként meglehetősen elmosódott – képet? Valószínűleg látott már sokkal ilyenebbet is, ha meg nem, éppen ideje elkezdeni. Hogy megtanulja, van ilyen, néha szükségszerűen fedetlen is, időnként ennek nincs semmi szexuális felhangja, és ilyenkor nem parázunk, nem háborgunk, nem gerjedünk be, hanem normális felnőtt emberként viselkedünk. Tolerálunk mintegy. Hátha neki már majd sikerül!

A fenti példákról még egy dolog jut eszembe. A hatvanas években nyugaton zajlott valami, amit szexuális forradalomnak neveztek, és hívei fennen hirdették és erősen remélték, hogy az majd helyre teszi ezt a kérdést, hogy a mi kultúránk azután már elfojtások, gátlások, túlreagálások nélkül kezeli a szexualitást. Nos, úgy látszik, hasonlatosan a fülkéhez, a szexuális sem ért el maradéktalan áttörést. A reakció csapatai láthatóan még harcban állnak. Hogy a Költőt parafrazeáljam: itt töpreng az éj nagy odva mélyén: a nemi nyomor.

51 komment

Címkék: életérzés megmondás így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr734702390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2012.08.08. 22:44:26

Asszem kéne neked egy nő. Igazi...

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.08.08. 23:29:08

na és hol a határ? csak mert eddig egy ateistával se találkoztam, aki erre logikus választ tudott volna adni

mentségükre legyen szólva, hogy nincs is erre logikus ateista válasz

és tegyük hozzá, a legtöbb ateista (ahogy a legtöbb hívő is) valójában semmiben se hívő, csordaszellem irányította ember...

Egyallampolgar 2012.08.08. 23:33:58

Hű de sok itt a marhaság. A csadorral nem lenne senkinek problémája. Csak sajnos a viselete együtt jár azzal, hogy a nők tanulatlanok, nem dolgoznak, férjük "gondoskodására" hagyottak.
Így aztán adott a családi béke: egy rabszolga feleség és egy felsőbbrendűvé avatott férj.

A nyugati kultúrát fikázni jogos és illendő. A csador szintjét viszont szerencsére meghaladta.

alte trottel 2012.08.08. 23:34:19

'Stenkém, de el vagy te maradva!
Az az elmebeteg USA prüdéria nem ezen látszik igazán! Még a gengszterváltás környékén nálunk is szorgos prűdbrigádok járták éjszakánként az országot és az útmenti óriásplakátokon vastagon lefújták a (tán FA?) tusfürdő plakátján a zuhanyozó ifjú hölgy diszkrét és NAGYON formás kebleit.

Az igazi húvazze az a babapopsi törlőkendő, babakrém és hasonlók reklámja! Akol a sacc/kb 3 hónapos babafütyit _ELHOMÁLYOSÍTJÁK_ Érted, vazze! Mint a nem kívánatos szereplő fejét a Királyi Híradóban! Vesszenek a babafütyik! Le a babapuncikkal!

letmetellyou 2012.08.08. 23:39:29

Fennakadva, nem felakadva. A kabát akad fel a fára, amin meg megdöbbensz, azon fennakadsz.

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.08.09. 00:42:49

@endike: a határ az, hogy melleket már nem hagyunk fedetlenül.
t.i. már a manapság szokásos viselettől is felizgul az ember fia, tehát ez pont elég.
<egy ateista>

szómagyarázat:
ember : logikus gondolkodásra képes organizmus (tehát nem te)
fia (fiú) : szeret dugni (tehát nem te)

v2peti 2012.08.09. 00:43:26

Na, többek között az ilyen álszentségek miatt utálom a republikánusokat...

Ha nem lenne ennyi bűöző az USA-ban, meg nem lenne ennyi válás, meg pl. nem sz*rnának ennyire a környezetvédelemre, akkor azt mondanám, hogy konzervatív egy nép, de így csak egy álszent az ország jelentős része.

vernarancs 2012.08.09. 00:56:14

Eloszor is ezeknek a vizi teheneknek (usa polos lanyok) semmi melle nincsen is. Borzaszto hogyan neznek ki. Bar valoszinu, hogy igy kevesebbet kell taposniuk mert fenntartja oket a zsiiir.
Masodszor eleg ciki, hogy az cseppet sem zavarja oket, hogy a halivudi filmekbol dol az eroszak. Total normalis, hogy lelonek valakit. Meg a rajzfilmek es animacios filmek nagyresze is tele van eroszakkal, vagy eppen annyira idiotak, hogy inkabb pornot nezetnek a gyerekkel mint ezeket a rajzfilmeket.

@endike: ? Szerintem akkor meg nem talalkoztal igazi ateistaval. Mindenre van logikus magyarazat, amire nincs arra meg nem ismerjuk a fizikai es egyeb tudomanyos torvenyeket. Az viszont teny, hogy Istenrol sehol nincs logikus magyarazat. Csak a hit, amivel nem lehet vitaba szallni.
Az meg egyenesen marhasag, hogy a legtobb ateista csordaszellem iranyitotta ember. Mint ahogy a hivok sem mind azok. Az egyhaz csordaszellem, nem a hit.

Bakacsin 2012.08.09. 01:42:28

@Egyallampolgar: "A csadorral nem lenne senkinek problémája"
Ezek szerint azok a franciák senkik, akik az iskolában betiltják/be akarják tiltani a csador viselését.
A nyugati társadalmak (régebben a remek csordaszellem egyházak) mindig igyekeztek rákényszeríteni másokra a saját kultúrájukat. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez minden esetben jó irány.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2012.08.09. 02:22:44

@Bakacsin:
Itt Európában éppen az a gond, hogy a mások akarják az ő kultúrájukat ránk kényszeríteni.

vernarancs 2012.08.09. 02:26:55

@Bakacsin: nem csak a nyugati tarsadalmak. minden tarsadalom, viszont a muszlim vallasu tarsadalmak maximalisan intoleransak mas vallasuakkal szemben. probalj meg pl. dubajban az utcan smarolni :)
viszont azert vehemensen harcolnak, hogy az o vallasi szabajaikat mindenki elfogadja es joguk legyen azt barhol gyakorolni. csak te nem gyakorolhatod a tiedet naluk....

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.08.09. 02:36:35

"Milyen lelki trauma ér egy 6 éves gyereket, ha lát valami olyat, amivel pár éve naponta megküzdött a betevőért? Ha egyáltalán észreveszi, akkor sincs számára szexuális töltete a dolognak."

Ez egy kicsit téves felfogás és tévhit egyszerre. Először is egy női mell nem az ennivaló forrása már egy 3 évesnek sem, hanem mell, amilyen a néniknek van, az anyukájának is. Többek között ilyen tényekre alapozott következtetésekkel jön létre minden egészséges gyerekben az emberiség két részre való felosztása, függetlenül a szexuális határok mindenféle elmosásáért erőlködők elmebeteg elképzeléseivel.

Másodszor: egy 6 éves számára jókora szexuális töltete van a mellnek. Csak nem pont úgy. Egy kisfiú is tud éppen gerjedni egy szép néni melleire, noha ez nem olyan feltűnő rajta, mint egy 13 évesen, de a szexualitás iránti általános és erős érdeklődés már egy nagyon kicsi gyerekben is megvan, egészséges és hasznos ösztönök által irányítva. De a szexualitás fogalma nem korlátozódik a szeretkezésre, és a gyerekek érdeklődése is szépen végigjár egy cikornyás útvonalat, amelyen, ha nem zavarják meg, a kamaszkorára elérkezik egy önazonos és erős nemi szerep sémáihoz. Aminek a fontosságát nem lehet túlbecsülni.

A megzavarás egyik valóban létező lehetősége tud lenni az arra még felkészületlen kisgyerek találkozása a szex felnőtt formáinak némelyikével. Hihetetlen, hogy a gyerekek mekkora fantáziával hidalnak át általuk nem értett jelenségek között tátongó szakadékokat, és ezekkel bizony könnyen tévednek a félelmetességek sötét vidékére is, ami számos komoly gátlást képes előre elhelyezni a lelki fejlődésükbe. Ezért fontos, hogy a kis gyerek inkább ne lásson szeretkezést, mert mire indokoltnak fogja találni, hogy rákérdezzen a szülőnél, addig eszméletlen sok téves elméletet gyárt hozzá a kis fejében, amelyek egy része árt. Fontos, hogy ne fusson bele szélesre tárt pumák és álló farkak látványába se, különféle okokból.

Nade egy cici?? Akik ezen képesek görcsölni, azoknak a fenti problémákat egész biztosan nem sikerült elkerülni, és a szakembereknek van fogalmuk arról, hogy ez valójában mekkora embertömegre igaz, sajnos. A fütyi látványa egyébként éppoly ártalmatlan, csak ezt a prűd gondolkodásmód nem képes elfogadni, felismerni, és a téma körül láthatóan keltett feszültség érzetével többet ártanak a gyerekeknek, mint ha rá se bajszintanának a problémára. Az igaz, hogy a gyerek és felnőtt közötti jelentős méretbeli különbség klasszikus lelki válságokat szül, de ezek megoldását az előember óta eredményesen találja meg a gyerek, csak hagyni kellene a dolgokat menni a saját útjukon.

A csadornak is megvan a maga létjogosultsága. Nincs ésszerű ok, amely azt a szokást rossznak, a majdnem meztelenül való járkálást pedig jónak azonosíthatna. A csecsemőkortól rögzülő szokás, a kultúra sajátosságai mondják meg a gyereknek, hogy mi a jó, és neki az lesz a jó. A csadorban járkálás nem okoz több érdemi kényelmetlenséget a nőnek, mint a lábszőrtelenítés vagy a magas sarkú cipők okozta lábfájás a "szabad" nőnek, csak kiragadva példákat. Nekik az természetes, sokkal inkább kényelmetlen az azt megkövetelő szokások túlzottsága.

A lelki feszültséget az szokta okozni, amikor ellentétes szabályok ütköznek. Az utcán hatalmas csöcsök vannak a plakátokon, az iskolában pedig büntetést kap a gyerek, ha nőcis képeket talál nála a tanár. A lelki egészséget maradéktalanul szolgáló akciófilmek és bűnügyhömpölyök közben szokásos kellék a szex, de szexet nézni bűnügy nélkül már tilos, az nyilván ártalmas az ifjú lelkekre. (Hogy ebből milyen teljesen logikus következtetés rögzül a fiatal agyakban, arra szót vesztegetni is kár.) A felemásság, a hamis erkölcsösség a katasztrófa, nem a szex, de ezt azoknak hiába magyarázzuk, akiknek életmódjukká vált az erkölcsök fölötti őrködés.

18-as jelzést kap egy meztelen mell a netes oldalakon? Basszus, hát még akkor is, ha egy pisztoly látványát vagy a haragos tekintetet is fekete csíkkal kellene kitakarni, milyen ifjú az, aki 18 éves koráig nem láthat női mellet? Hát hol él az a barom, aki ilyen rendelkezést hozni képes?

A plakátokat lefújóknak a maguk részéről igazuk volt. Túlzásokba esünk már a szex szabados ábrázolásában, aztán pedig panaszkodunk, ha a kamasz gyerek ezt komolyan is veszi. Az viszont teljesen igaz, és Álszentfazék pontosan mutat rá, hogy az ezzel EGYSZERRE feltűnő őrjöngő prüdéria már feldolgozhatatlan ellentét. Kivillant egy mellbimbó a pólómeccsen? Aki ezen dühöng, az, gondolom, még vissza is nézte valahol, hogy meggyőződjön a botrányos pillanatról, amelyben előszörre nem lehetett elég biztos, hiszen csak villanásnyi ideig tartott. Ha a csaj kiállt volna az utcára pucéran, az a gyereknek lehet zavaró, de hogy a vad csatában kivillant az emberi bűnökért felelős, ördögteremtette testfelület, ez ellen csak az idióta amerikaiak képesek felszólalni.

A fülkeforradalom ideemlegetése pedig ostoba dolog volt. Ha csak a forradalom szóra már ennyire kattansz, akkor olyan vagy, mint aki a mellúszás szóra is magához nyúl, vagy éppen máris levelet ír a cenzori hivatalnak. Ha pedig a konzervatívok kicsit régimódibb erkölcsi normáit akartad összekapcsolni az amerikai baromságokkal, akkor valamelyikről még nemigen hallottál eleget. A "18-as karikát" egyébként nem most vezette be nálunk a főhatóság, hanem 96-ban. Egy másik kormány idején. De ez nem érdekes.

vernarancs 2012.08.09. 02:49:54

@Androsz: Tokeletesen igazad van. Szerintem semmivel sem kevesbe szexualisan latvanyosabb egy tizedmasodpercre kivillano, vizilabdazo homalyos melle mint pl. a noi 200 futok embertelen formas feneke vagy kocka hasa. Elmebeteg dolog ezen kiakadni.

vazzup 2012.08.09. 07:24:52

"az amerikaiak hülyék", már megint itt tartotok?
Ugyanolyan barmok vagytok, mint amilyenek a repubik. Sőt, rosszabbak.
Bár a ti logikátok szerint a magyarok is hülyék. Meg lehet nézni, hány írás érkezik a magyar cenzori hivatalhoz (ocsmányabb nevén ORTT) egy-egy kevésbé prűd műsorral kapcsolatban.

Rémlik valami, hogy a Retek Klub éppen mostanában tartott 12 órás adás-szünetet a fényestekintetes magyar cenzorok faszkodásai miatt...

---

Amúgy meg hagyjuk már, hogy a gyereknek nem szabad nemi jellegeket látni. Egyrészt megoldják önerőből (mi is megoldottuk anno), nem véletlenül vannak a gyerekszáj viccek a témában, másrészt persze, már az ősközösségben meg az ókorban is fekete téglalappal takarták ki a cenz urai az erőszakot és/vagy a hiányos ruha által felfedett idomokat.
Persze, egyes Pistike, leülhetsz.

trey82 2012.08.09. 07:39:33

@kovi1970: kovi, neked szerintem kellene egy nagy darab szoros ferfi

trey82 2012.08.09. 07:46:45

szerintem nincs szukseg allamra, a mai technologiai szinten kozvetlen demokraciat lehetne csinalni interneten keresztul

nekem ne irja elo senki mit nezhetek ugy hogy kozben en tartom ot fenn az adommal. ez olyan mintha a gyerek keresne a penzt a csaladban es a munkanelkuli szulo dirigalna neki

Bélabáttya (törölt) 2012.08.09. 08:12:31

Egy átlagos nyugat-európai/amcsi fiatal 18 éves koráig cirka harmincezer gyilkosságot lát. Simán le is érettségizhetne a témából, ami nagyjából a kutyát se zavar.
Egy kivillanó mell viszont igen. Simán elvárja ugyanez a művelt nyugat a csemetéktől, hogy 18 éves koráig „ártatlan” legyen, ne zavarja békés fejlődését pár kivillanó cici.
Pedig - akárhogyis nézem - fordítva kéne. És talán nem lenne annyi szexuálisan zavart, félidióta kis köcsög a világban, aki a nyomorát - esetleg - lövöldözésben éli ki.

SemBoga 2012.08.09. 08:17:26

@alte trottel:

a babanemiszervek kitakarása, reklámokban, babatermékek csomagolásán történő nem mutogatása sokkal inkább a pedómaci jelenség miatt van

2012.08.09. 08:44:32

@Sün‼ ツ: Te vagy a legnagyobb császár! :)

SÜN!! :) For President!

Szenthomárság 2012.08.09. 08:48:58

@letmetellyou: régen láttam ennyire a témába vágó hozzászólást, mint ez!

foodlfg 2012.08.09. 08:50:16

Le kell szarni (főleg ha vallásos vagy usák) az ilyen faszságok miatt vergődő zavarodott idiótákat. Néha azért még ki is lehet őket röhögni. De kb csak ennyi energiát érdemes rájuk pazarolni.

Szenthomárság 2012.08.09. 08:53:26

@Androsz: ezért is van a világon a legtöbb kéjgyilkosság és nemi erőszak Finnországban, mert ott az embereknek a mindennapi élet velejárója, hogy meztelenül szaunázik a család, a barátok és a munkatársak, sőt Afganisztánban a katonák is.
tehát a legtöbb buzi is Finnországban van.
Na meg persze a legtöbb pedofil is, meg a családon belüli erőszak is ott a legmagasabb.

SemBoga 2012.08.09. 09:12:23

@Szenthomárság: és amikor mindezzel (és mindenkivel) végeztek, elmennek skandináv lottót játszani :)

Csucsundra 2012.08.09. 09:48:50

a női mell olyan,mint az úttörővasút:gyerekeknek készült, de felnőttek is használják...

Csucsundra 2012.08.09. 09:52:54

azért negatív felhangú párhuzamot vonni a melltartó, illetve a csador(és miért ne a hárem, a teljesen fedett arc, a másra nézés tilalma,a nő megkövezése,ha házasságtörés gyanúja(!!) Merül fel, stb) közé igen erős demagógiát sejtet. Ezzel az erővel mér' nem járunk csóré f.sszal az utcán,mi ez a hülye prüdéria?? elvégre az csak egy pisilésre szánt dolog, az utódnemzést,ill. ennek gyakorlását igen ritkán végzi az átlag, a vizeléshez képest. Szóval maradjunk annyiba,hogy ritka egy demagóg poszt :)

Csucsundra 2012.08.09. 09:57:36

ami tény,hogy olyan gyakran dobálóznak a 18as karikával,hogy az már ijesztő. Valóban nevetséges,hogy két női mell látványa az már 18sas karika. És akkor a s.ggből szájba pornó micsoda? amit a gyerek két klikkel elér a világhálón?amúgy pl az "erőszakmentes pont hu" oldalról,(ami elvileg erőszakmentes pc gyerekjátékok gyűjtőhelye), ért el a gyerek két klikkel olyan szexuálisan explicit oldalakra,hogy csak lestem.Ehhez képest a két mell az vicc :)

Csucsundra 2012.08.09. 10:01:57

persze a poszt szerzője gondolom kelet ügyvédje,és az arab világ kizárólagos emberjogi védelmezője :) a rohadt nyugat meg menjen az anyjába az álszentségével(ami amúgy egy bizonyos fokon túl igaz is. de ez nem az a fok...)
kb olyan ez,mint ha azon rugóznánk,hogy a liberális nyugati világ liberális sajtója(értsd: rakat bulvárlap is,mint a blikk,meg a bors)a nagy elfogadás,melegházasság,miegymás propagálása közben nagybetűs címlapsztoriban hozza le,ha egy ismertebb személyről kiderülni látszik,hogy buzi... Hát ha már liberalizmus,akkor miért szenzáció? nem ez a normális,vagy mi? :)

Csucsundra 2012.08.09. 10:05:19

"A férfiak még egy röpke „Kurva nagy mázlid van velünk” oldalpillantást is vetnek asszonykájukra"
ami ugye ,ha körülnézünk egy iszlamista ország társadalmának nőkhöz való viszonyulása környékén, abszolút igaz is. Lehet fikázni,attól még tény.Persze hálistennek ide is elért a rohadt nyugat,meg a távolkelet :) de attól még tény,hogy a nőknek mázlijuk van ezzel a dologgal errefelé...

aeidennis 2012.08.09. 10:07:30

Kíváncsi lennék, hogy ha a szexuális forradalom elérné Szaud-Arábiát és minden nő bikiniben kezdene mászkálni az ottani nyárban, mennyien kapnának egy éven belül bőrrákot... nem biztos, hogy akkora butaság az a csador OTT. Csak az európai ember annyira ostoba, hogy negyven fokban tűző napon fürdőruhában mászkál.

sTormy 2012.08.09. 10:18:07

@vernarancs: Már megbocsáss, a te vallásod MEGENGEDI, hogy az utcán smárolj (míg a dubaji utca lakóié nem), az övé (mármint a muszlim nőé) KÖTELEZI őt, hogy fejkendőt hordjon (amit a pesti utca lakóinak a vallása nem tilt). Érted a különbséget? Most mit zavar az téged, hogy van-e rajta kendő, vagy sem? Mit tehet ő arról, hogy te nem smárolhatsz Dubaiban az utcán? Nem lehet, hogy pont azért, vagy valami más hasonló miatt jött el onnan?

Anti Anyag (törölt) 2012.08.09. 10:34:44

Azt nem csípem ezekben a blogokban, hogy a gazdájuk megmondja a frankót, de teljesen tájékozatlan.

A csador nem "szokás", hanem a női elnyomás jelképe. Ahol csador van, ott a nők más tekintetben is elnyomottak, nem szavazhatnak, nem vezethetnek autót, nem tanulhatnak, így együtt, vagy ezekből pár korlátozás.

Ha az erős napsütés igényelné, akkor a férfiak is abban járkálnának, nem véletlenül tiltják be nyugati országokban.

A csupasz mell összehasonlítása ezzel értelmetlen, a legtöbb nyugati országban nem is tiltják, legfeljebb karikákba írt számmal jelzik a korhatárt.

Mindazonáltal ez csak egy ajánlás, a te 2 éves gyereked akár pornót is nézhet, senki nem fogja megbüntetni.

Szóval ez olyan, mintha azon problémáznál, milyen felháborító az, hogy a pornó doboza piros és miért nincs egy sem a mesefilmek között.

Libsi műbalhé, mint a legtöbb blog az indexen.

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2012.08.09. 10:37:13

@Androsz: Igazán köszönöm az alapos kritikát! Talán ennyi erőfeszítést a poszt nem is ért meg. Igazából csak egy szösszenetnek volt szánva (szerintem) némileg kancsalul festett önarcképünkről, a fene gondolta, hogy a kultúrák harcától a vallási odamondogatásig ennyi minden magára ránt!

Tapogatott Kukorica 2012.08.09. 10:37:20

@aeidennis: ott inkabb niqabot hordanak, nem csadort.

agyameldobom42 2012.08.09. 11:02:32

Nem ismerhetjuk a szerzo nemet es szexualis orientaciojat, ezert oszinte tajekoztataskent kozlom hogy noi mell lattan ferfiaknak felall. Le sem tudjak rola levenni a szemuket.

Arabok ugyanigy vannak a noi csukloval/bokaval?

Fullánkos Algol 2012.08.09. 11:13:38

Az még hogy a skorpió plútós generációnak (durván 80-as évek második fele - 90-es évek első fele) a gátlástalan jellemtelensége nem ismer határokat, az még nem jelenti azt hogy hozzájuk fog a világ alkalmazkodni. Úgyis hamar ki fog pusztulni ez a generáció szerencsére.

Bakacsin 2012.08.09. 15:26:59

@Madnezz: Ha ezer év alatt képtelenek voltunk rendesen alkalmazkodni hozzájuk, akkor irány fél-ázsia. De én nem hiszem (nagyon remélem), hogy nem így van.

Bakacsin 2012.08.09. 15:30:30

@vernarancs: Ebben igazad van. A hsz-em első fele arról szólt, hogy a nyugat sem teljesen toleráns. A másik fele pedig arról, hogy a keresztény vallás az, amely nevében egyes egyházak szent háborút indítottak, meg missziónak álcázva kultúrákat és népeket töröltek el a föld színéről. Illetve nyugat-európa volt az, amely gyarmatosította a fél világot. Természetesen mindezt leginkább az anyagi javakért tették.

Bakacsin 2012.08.09. 15:38:49

@sTormy: "Mit tehet ő arról, hogy te nem smárolhatsz Dubaiban az utcán? Nem lehet, hogy pont azért, vagy valami más hasonló miatt jött el onnan?"

Ő nem tehet róla. Ha egy ország igyekszik bezárkózni ebben a nagy globalizációban, nem akar idegen forgalomból megélni, nem akar vendég munkásokat, külföldi szakértőket és a polgárait is próbálja lebeszélni a külföldi utazásokról, akkor olyan hülye törvények tartat be, amilyet akar. De aki részt vesz a globális vérkeringésben, az igenis vegye tudomásul, hogy egy külföldi állampolgár úgy videlkedik, ahogy otthon megszokta (persze ettől még lopni nem lehet). Mi a fene lenne, ha a japánok bebörtönöznék azt a hülyét, aki kezet akar fogni velük Tokióban sűrű hajlongás helyett?

Szóval az arab lányoknak tessék megengedni, hogy csadorban járjanak, az angol turistának és melósnak meg legyen szabad az utcán smárolni. Minden olyan országban, amely a turisták pénzére, és/vagy a külföldiek szaktudására alapoz.

Bakacsin 2012.08.09. 15:44:57

@Anti Anyag: "A csador nem "szokás", hanem a női elnyomás jelképe."

Van egy eltévesztett szó ebben a mondatban. Nem "jelképe", hanem kelléke. A nőt tárgynak, tulajdonnak tekintik. Azért kell a csador, hogy más férfi ne láthassa (esetleges) szépségét, nehogy beinduljon benne a tesztoszteron keringés.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.08.09. 20:19:55

@vernarancs: A futónők kockahasa szintén megér egy szót. Az tudjuk jól, hogy a nőket a szexista férfiak szexuális tárgyként kezelik, mindig "csak arra" tudnak gondolni, satöbbi, satöbbi. A futónők régebben a férfiakhoz hasonlóan derékig érő mezben futottak, ez elég egyszerűen adta magát, mellesleg egy időben ez a viselet is merész újítás volt az akkori – nem is feltétlenül hibás – erkölcsi normák szerint. Na most egyszer csak azt látjuk, hogy a nők elkezdtek egyre rövidebb mezt hordani, feltehetőleg nem azért, mert annyira melegük volt. A férfiaknak nem lett ennyivel melegebbük, pedig ők a normák szerint akár meztelen felsőtesttel is megjelenhetnek, ahogy azt a sok önimádó bokszos rögtön meg is teszi, alig értek a célba. A nők viszont ma már sokszor egy régimódi melltartónál nem sokkal nagyobb felsőben futnak, sokukra már a rajtszámot sem könnyű felszerelni, mert nincs hová. Feltételezem, hogy a szokás valami igényt követett. De követte! Akkor most mi van? Mi, férfiak vagyunk a szexisták, mi "nézünk le" minden ruhát a nőkről, ők pedig a mi vágyaink szerencsétlen, ártatlan áldozatai? Na menjenek a fenébe sürgősen. Mi jön, tangában fognak futni, szegények, a férfiak által elnyomatva? Mert a smink, feltűnő körömfestés, kis ékszerek és nem is tudom, mi még már nagy divat. Mellesleg nem egyszer az amerikai futó- és ugrónőktől látjuk a feltűnősködő nőieskedő megjelenést, annak az országnak a sportolóitól, amelyben állítólag oly érzékeny a köz a nők irányába áradó gusztustalanul szexista (bármit jelentsen is ez a kissé homályos kifejezés) férfiérdeklődésre.

@vazzup: ""az amerikaiak hülyék", már megint itt tartotok? ... Meg lehet nézni, hány írás érkezik a magyar cenzori hivatalhoz (ocsmányabb nevén ORTT) egy-egy kevésbé prűd műsorral kapcsolatban."

Azt is meg kellene nézni, hogy a panaszok mekkora részéből lesz ÜGY. Mert én nem tudok visszaemlékezni olyan civakodásra a magyar tévék kapcsán, amikor nem valami tényleg bunkó paraszt viselkedés lett volna a probléma magja. Az egyéb okokból kiosztott büntetéseket ne keverjük ide, mert ha a trágárságot, a kereskedelmi reklámok szabályainak megszegését vagy valami pofátlan hazugságot büntetnek, az teljesen más ügy. Az RTL Klub mostani elsötétítéséről – amire jellemző, hogy én nem is vettem észre :-) – annyit derítettem ki, hogy a pedofíliával kapcsolatos, amiben szerintem nyugodtan lehetnek szigorúak a követelmények. Az amerikai ügyekből, csak azokból, amelyek híre idáig eljut, elég buta prűdködés összképe állt össze. A már teljesen elfelejtett, 2003-as Janet Jackson-féle cicivillantás (a mellbimbó gondosan letakarva!) ügye csak most zárult le, amikor a legeslegfelső bíróság azt mondta rá, hogy most már hagyjuk végre ezt a hülyeséget, de a tragikus villantás hatására életre hívták a 7 másodperces késleltetést a nagy piros gombbal. Ez magánvéleményem szerint ökörség.

Nem állítom, hogy a kép Amerikában készült, valószínűleg nem is, de szerintem bomba jó kép a reklámok jellegéről és egyidejűleg a hatásukról. kepfeltoltes.hu/view/120809/A_rekl_m_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

@Szenthomárság: sajnos a szavaidat nem tudom helyükre tenni; ha komolyan gondoltad, akkor jó lenne támasztéknak valami konkrét adat, ha pedig nem, akkor nekem nem jött ki ez belőle eléggé.

@Álszentfazék: "a fene gondolta, hogy a kultúrák harcától a vallási odamondogatásig ennyi minden magára ránt!"

:-) Ez a téma ma a világ egyik legtöbbet tárgyalt problémája, ráadásul azzal, hogy ma már mindenki összevissza áttelepül, a szigorúbb erkölcsökhöz szokottak egyre nagyobb tömege ütközik az elszabadult szabadosság hagyományaival, így aztán a gond csak szaporodik. A világ többi részéért mi nem felelhetünk, de jó lenne, ha Magyarországon valami értelmes szinten lehetne tartani az ide tartozó szokásokat. Egyébként itthon nem durva a helyzet, azt hiszem, de még lenne néhány fej, amelyben időszerű lenne kis világosságot gyújtani. És ezek a fejek a vallásosnak nevezett ókonzervatívság hívei és a "mindent az egyén szabadságáért, akinek pedig nem tetszik, az elköltözhet" jellegű hozzáállás hívei között is ott vannak. Ez pedig engem sajnos bosszant.

@agyameldobom42: "Arabok ugyanigy vannak a noi csukloval/bokaval?"

Miért ne lehetnének? A férfinak egyébként szerintem nem áll fel olyan könnyen – távoli emlékeim szerint sem :-D –, de a "nem tudja levenni róla a szemét" megállapítás szerintem is stimmel. :-) De akár hiszed, akár nem, a fedetlen testrészek látványa bizony a férfiban is tud olyan kellemetlen érzést kelteni, bármilyen szép is legyen a látvány, hogy kerülni igyekszik azt. Nagyapámról még tudom, hogy fiatalkorában még a feleség szabad pucérkodása sem mindig volt illendő a férj előtt, más nő fesztelensége vagy meztelensége pedig könnyen számított otrombaságnak. Ma már az összes testnyílásba való mély bepillantási lehetőség is hozzátartozik a pornóhoz, pedig ez nem lenne szükséges, és ma is zavar sok fiatalt is, ha a lányok gátlástalanok és közönségesek. Nem ministránfiúkra gondolok, hanem hétköznapi gimisekre és egyetemistákra. Szóval nem igaz az a tévhit, hogy a férfi annyit akar, amennyit csak megszerezhet, bárhogy, bármiből.

Az araboknál egyébként – azoknál, amelyeknél – az arc és a test gondos eltakarása miatt a szem kihangsúlyozottan erotikus testrész tud lenni, a szépség egyetlen nyilvánosan megmutatható jeleként. Szokás dolga az egész, ez a helyzet. Viszont a szokásnak nem lenne szabad nagy sebességgel, erőszakosan változnia, az mindig traumatikus feszültségforrás.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.08.09. 20:25:08

@Bakacsin: "De aki részt vesz a globális vérkeringésben, az igenis vegye tudomásul, hogy egy külföldi állampolgár úgy videlkedik, ahogy otthon megszokta"

Valószínűleg magadban te is jól tudod, hogy ez egy elég buta hőzöngés a szabadság szent nevében. A jól nevelt vendég mindig igyekszik igazodni a vendéglátó szokásaihoz, a vendéglátó pedig kedveskedik azzal a vendégnek, hogy az ő kívánságait igyekszik elviselni. Persze ha nem jólneveltek, az más, akkor a vendég nagyokat finghat az asztalnál, mert otthon ő úgy szokta.

Bakacsin 2012.08.09. 21:14:46

@Androsz: Ne keverd már a szezont a fazonnal. Egy turista nem vendég, hanem egy rakást pénzt megy elkölteni. És ahhoz is gratulálok, hogy a mondat végét nem idézted. Nem vagy te újságíró vagy politikus véletlenül?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.08.09. 22:00:18

@Bakacsin: Azt idéztem, amire válaszolni akartam, a hiányzó rész pedig érdektelen. Senki nem gondolta, hogy lopni lehet, te sem, én sem, más sem, ennyi. Ha pedig a turista szerinted nem vendég, akkor érdekelne, hogy te minek tartod őket.

Bakacsin 2012.08.09. 22:25:52

@Androsz: Igen, az újságírók és a politikusok azt szokták idézni, amit az érdekeik kívánnak.

A turista, az turista nehogy már körülírjam neked, ennyire nem vagy te buta. A biztonság kedvéért lassan írom: a vendéget meghívják, sokszor étellel és itallal kínálják, stb. A turista mindenért fizet, ezért várják tárt karokkal. Kicsit olyan, mintha az adott ország exportálna.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.08.10. 01:20:04

@Bakacsin: Ha úgy érzed, hogy valami érdekem arra irányít engem, hogy meghamisítsam a gondolataidat, rántsd le a leplet bátran.

"a vendéget meghívják"

A turistát is. Csak akkor a meghívóért nekünk sokat kell fizetni, és aggódva remélni, hogy minél több vendég kap kedvet a meglátogatásunkhoz.

De azt hiszem, érzem, mire gondolhatsz. Szerinted a turista csak egy vevő, aki fizessen, ha akar valamit. Mi pedig majd eladjuk neki, amit megvesz. Persze csak ha el akarjuk adni, majd meggondoljuk. Ez is egy álláspont. Talán te élvezed, ha külföldön így bánnak veled. Szerintem a turista olyan vevő, aki jó esetben szívesen fizet azért, hogy vendégként bánjanak vele, a vendéglátó pedig érti, hogy ha a turista jól érzi magát, vendéglátást, vendégszeretetet érez maga körül, akkor kedve lesz ismét eljönni, és újra fizetni nekünk mindenféléért. Ha a kettő közötti különbséget esetleg nem érted, akkor most nem állok le megmagyarázni, mert ez nem egy turisztikai poszt.

A "vegye tudomásul, hogy egy külföldi állampolgár úgy videlkedik, ahogy otthon megszokta" pedig érzésem szerint leginkább azt jelenti, hogy vegyék tudomásul, hogy te hogy szoktad. Ha az ide eljött párizsi állampolgár úgy parkol le, hogy odébb löki a te kocsidat, mert ő otthon így szokta meg, talán nem leszel ekkora híve az idegenek szabadságának. Ha a jövevény a saját szokásait követve megfogdossa a nődet, téged szájoncsókol, kézzel eszik bele az asztalra tett tálba, a földre dobja a csontot, kitúr téged az ülőhelyedről villamoson vagy moziban, átszáguld az orrod előtt a kereszteződésben, pirosban, éjjel 1-kor ül le a barátaival az ablakod alá borozgatni és énekelgetni, akkor lehet, hogy nem fogod ezt szeretni. Téged sem fognak szeretni Japánban, ha csak simán betrappolsz a fürdőmedencébe, Tunéziában amikor végignézel egy idegen nőn, Olaszországban ha pontosan érkezel a vacsorameghívásra, Törökországban ha alku nélkül akarsz vásárolni egy bazárban vagy piacon. Valószínűleg mindegyik esetben neked lesz igazad.

Bizony tudomásul kell venni, hogy például az araboknál, ahogy a poszt is kezdte, nagyon mások az alapelvek a férfi és nő közötti helyzetben. A szex, mindent ideértve, a legszabályozottabb témája lehet talán az egész emberi kultúrának. A hőzöngő európai idegen beleszaladhat a pofonba, ha elfeledkezik arról, hogy a számunkra esetleg különös szokásokat ott akár törvényekkel erősítik meg. Ha némely országban megérintesz egy arab nőt, akár csak barátságosan is, bízhatsz abban, hogy kissé össze fognak kócolni, mielőtt a rendőr megérkezik és kiment a kezükből. Ha pedig egy európai nő fedetlen vállakkal mászkál az utcán, ne sértődjön meg, ha a férfiak ringyónak nézik, és erősen bizalmaskodóan viselkednek vele. A turista pedig tényleg fizetni fog, ahogy az fennebb írva vagyon, azért, hogy eladják neki a szabad elvonulást.

Szenthomárság 2012.08.10. 15:06:13

@Androsz: elmondom akkor röviden: hülyeséget beszélsz.
így már érted?

Bakacsin 2012.08.10. 17:33:04

@Androsz: Nyugodtan forgasd ki a szavaimat. Ezt tudják a politikusok és az újságírók.
Az általad oly nagyvonalúan nem idézett " (persze ettől még lopni nem lehet)." megjegyzésemet az nem érti, aki nem akarja megérteni.

Továbbra is azt gondolom, az a társadalom (ország, nemzet, tök mindegy), amelyik tárt karokkal várja a jól fizető turistát, alkalmazkodjon kicsit. No meg az az ország is, amelyik a volt gyarmatairól importál olcsó munkaerőt.

Kikapcsolom a követést, így a következő válaszodat már nem fogom olvasni.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.08.10. 23:24:09

@Szenthomárság: Nem, így végképp nem értem, elsősorban azt nem, hogy ha semmi érved vagy konkrét kifogásod nincs, akkor inkább miért nem szállsz ki egy vitából csendben.

@Bakacsin: Kár, hogy nem akarod olvasni, ahogy megmutatom a te saját szavaidban a pontos igazságot: "... amelyik tárt karokkal várja a jól fizető turistát, alkalmazkodjon kicsit." Pontosan így van. KICSIT. És a turista is alkalmazkodjon kicsit, így aztán megtalálható lesz egy elfogadható állás. Az ország, amelyben az idegen jár – az egyszerűség kedvéért szokták vendéglátó országnak hívni – eldöntheti, hogy vendégnek vagy hívatlan vendégnek, esetleg betolakodónak tekinti-e az idegent. Ha vendégnek, akkor nyilván igazodni próbál valamennyit, csak az a probléma, hogy éppen melyik témában. Vallási ügyekben egy muszlim nem sokat fog engedni egy keresztény kedvéért, viszont lehet, hogy megosztja vele az utolsó falat ételét. Ha hallott arról, hogy az európai nők cafka módjára öltöznek, és odaülnek az ebédlőasztalhoz, ráadásul beszélnek is, akkor biztosan igyekszik leplezni a megbotránkozását, ha kell neki a vendég. Európában pedig a muszlim vendéget nem disznósajttal kínáljuk meg, és a vendégszobában leszedjük a Pirelli naptárat a falról, mert az lehet izgalmas is – egyidejűleg tolakodó –, de lehet szerinte hétmérföldes tahóság is, hiszen hogy lehetne egy olyan szobában imádkozni, például.

De ez más probléma, a poszt fő gondja az, hogy már a saját fajtánk sem képes normális, ésszel támogatható mértékre beállítani a szexszel kapcsolatos közösségi terű alapelveket. Aki akarja, az a saját szobáját tapétázza ki pornóképekkel, de az utcán kicsit mérsékeltebbre kellene venni a figurát. Ezt látva a szextől elborzadó konzervatívok zöme is hajlandó lesz elviselni az utcán felé áradó, de legalább valamennyire mérsékelt szexet. Az viszont, hogy bárki egy pucér melltől, nem beszélve a világ legszégyenletesebb dolgáról, a pucér punciról, azonnal végső élet-halál harcra hívja ki a világot, egyszerűen kezelendő betegség.

Megjegyzésként, amely máshol még felbukkanhat: miért konzervatív az, aki nem akar mindenhová csöcsöket? Én konzervatív vagyok, de nem járok templomba, imádom a szép nőket, nem foglalkozom azzal, hogy a szívből szeretett feleségem randizik-e valakivel, csak éppen elhiszem a szakembereknek, ha azt állítják, hogy a fiataloknak igenis sokat árt a játékokból áradó erőszak és a netről hömpölygő durva pornó. Mit akarok én konzerválni a konzervativizmusommal? A világ nem két dimenziós, ezért ez a címke sem jobb bármelyik felületesen általánosító címkénél.

Pont ma kaptam a húgomtól, poénból egy, a jócskán régi korosztály számára emlékezetes "vetkőzős tollat". Ötven éves állítólag ez a kis találmány. Ez van ráírva a csomagolására: "A termék emberi testet, testrészt szexuális ingerkeltésre alkalmas módon ábrázol. Csak 18 éven felüliek számára ajánlott!" A túl fiataloknak mondom, hogy a tollat megfordítva a régimódi rajzon egy 41 mm magas nőről lecsúszik a fürdőruha. Szexuális ingerkeltésre alkalmas módon. Ezen a 10 évesek is halálra röhögték magukat! Aki erre a hirdetményre kötelezte a gyártót, azt 18 éves kora előtt nem érte szexuális inger, gondolom. Ettől ilyen súlyos beteg.

El kellene helyezni ezt a kis papírlapot egy időkapszulába, hogy a késői utódaink könnyebben értsék meg majd, hogyan robbantottuk fel magunk alatt a világot. Mert ez is megmagyarázza valamelyest, azt hiszem.

vernarancs 2012.08.11. 11:07:30

@sTormy: a smarolas csak egy pelda volt. De mondhatnam a sarijat is pl. A muszlimok a kereszteny orszagok torvenyeit sem akarjak magukra ervenyesnek tekinteni. En miert tartsam akkor be a torvenyeket dubajban? HA valaki ide jon elni akkor tartsa be a helyi szabalyokat itt is. Nalunk nem maszkalhatsz eltakart arccal pl. bankba. Akkor sem, ha a vallasa erre kotelezi. Menjen akkor oda ahol az o vallasa szerint elnek, ne a befogado orszagot akarja megvaltoztatni olyanra ahonnan o maga is elmenekult. En tuzzel vassal irtanek mindenfele szegregaciot. Aki nem tud asszimilalodni azt nem szabad befogadni.
süti beállítások módosítása