Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!
  • bananarepublica: Milyen trafikmutyi ez kerem, se vendetta, se nehany fustolgo lapura? (2013.05.13. 16:52) Ráég

Nincs vám pír

2010.01.26. 12:48 Álszentfazék

Van olyan, hogy Nemzetközi Vámnap!

Nem a vámot ünnepeljük e jeles napon - pedig, be szép is lenne, ha az érintettek arcukon az ünnepelt iránti sugárzó szeretettel, kedves szavakat hívva ajkukra, kezükben apró ajándékokkal járulnának a kasszához! -, hanem a vám szedőit. Pontosabban, ők ünneplik magukat, munkaszünettel emelve a megemlékezés fényét. Szó, ami szó: rájuk is fér ez a kis szeretetteli önreflexió, hiszen kevés embercsoport találni a nap alatt alacsonyabb népszerűségi mutatóval. Mióta a halálbüntetést eltöröltük, talán csak a végrehajtókat (ítélet nélkül) tudnám említeni (Vajon Nemzetközi Végrehajtónap is van? Azon a napon söpörne ám végig a szeretet-cunami a világon!) Robert Burns valószínűleg széles körben elterjedt vágyképet ragadott meg, amikor versének azt a címet adta: Az ördög elvitte a fináncot.

(Tudom, hogy a finánc nem a vámos, inkább a pénzügyőr. De rokon szakmákról van szó, nem véletlenül hívták a magas hivatalt Vám- és Pénzügyőrségnek. Hasonlóan, mint a „Boldogok a sajtkészítők” kijelentés esetében – ahol az összes tejipari szakmunkásra kell gondolni -, itt is általánosítanunk kell.)

Közalkalmazottak napja is van - szintén munkaszünet -, és mivel a vámosok kétségtelenül a közjó fizetett szolgái, minden bizonnyal ezen a napon is pihenéssel ünnepelnek. Gyorsan be kellene vezetni az Okmányirodai Ügyfélirányítók Világnapját is (érintetteknek munkaszünet), mielőtt kitör a sztrájk a hátrányos megkülönböztetés miatt.

Kis lépés a vámosoknak, de nagy lépés a szolgáltató államnak, hogy - rendkívül figyelmesen - a rendelkezésre álló médiákokon keresztül felhívják a lakosság figyelmét:a Nemzetközi Vámnapon csak halaszthatatlan ügyben zaklassák őket.

Miért, vannak akik élvezetből járnak vámolni?!

Minden lehetséges aggodalmat eloszlatandó, mind egész nyájunk nevében megígérhetem: a Sírásók Világnapján, csak halaszthatatlan okból halunk meg!

3 komment

Címkék: megmondás így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr111703348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagyok, aki vagyok... 2010.02.02. 23:02:24

elrontottam. se világnap, se sztrájk. váltanom kell.

vagyok, aki vagyok... 2010.02.02. 23:03:19

@Vagyok, aki vagyok...: először azt hittem, Vámpírok bálja lesz. azt védtem volna egy kicsit :)

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2010.02.03. 10:17:09

@Vagyok, aki vagyok...: A bál csak később jön, egyelőre még csak a munkaszünetnél tartanak. :)