Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!
  • bananarepublica: Milyen trafikmutyi ez kerem, se vendetta, se nehany fustolgo lapura? (2013.05.13. 16:52) Ráég

Éberség!

2009.11.09. 17:18 Álszentfazék

- Azelőtt a császár őfelségének képe lógott azon a falon - szólalt meg egy idő múlva -, éppen ott, ahol most a tükör lóg.
- Az, jól tetszik emlékezni - felelte Palivec úr -, ott lógott, és leszarták a legyek, hát felraktam a padlásra.
(...)
- Emiatt ne fájjon a feje - vigasztalta, Švejk -, engem csak hazaárulásért visznek.
- És engem ugyan miért - sopánkodott Palivec úr. - Amikor olyan óvatos voltam.
Bretschneider diadalmas mosollyal válaszolta:
- Azért, mert azt mondta, hogy a legyek leszarták a császár őfelségét. Majd odabent kiverik a fejéből az ilyen dolgokat.

Környékünk valamelyik pártaktivistája - így adván bizonyságát határtalan lelkesedésének - felfestette a járdára kedvenc politikai csoportosulásának nevét. Óvatosság - ami az elkövetkezendők fényében több mint indokolt - a bölcsesség anyja, tehát ne menjünk bele, melyik a szeretett csapat; legyen elég annyi: számos helyen tapodhatunk a FIDESZ feliraton. Ismeretlen rajongónk alapos munkát végzett, láthatóan sablonnal dolgozott, semmi reszketeg maszatolás. Alaposságának azzal is tanújelét adta, hogy következetesen az utcasarkokat jelölte meg. És itt jön a bibi!

Az utcasarkokat ugyanis a környék kutyái is előszeretettel jelölik meg. Főleg, ha ott valamely oszlop is található, ami utcasarkon nem megy kuriózumszámba, kifejezve, hogy ez az ő területük. Az övék és a Fideszé. Mostantól. Szóval, a kutyák lepisálják a Fideszt!

Ugye emlékszünk A tanú nyitó képsorára, amikor Pelikán József gátőr kutyája levizeli a szeretett vezért dicsőítő feliratot? Ez a jelenet ott is mintegy belengeti a tragédia szelét.

Esetünkben vajon mi lesz a lelkes, ámde hülye ifjú sorsa? A keleti frontra nem küldhetik, mert momentán egyetlen nagyhatalommal sem állunk hadban (mindössze, óva intjük őket). Recsk is bezárt. Gond, nagy gond! A szégyen és a kiközösítés a minimum, de ha felhorgad a népnemzeti indulat, az sem kizárt, hogy kikiáltják a globális finánctőke szálláscsinálójának, álcázott ballib szavazónak. Ennek a lénynek a valós mivolta ugyan erősen vitatott - az egykor hiteltérdemlőnek tartott beszámolók ma már a ködös múlt mesekincsének részévé váltak, politikai elemzők évek óta hiába próbálnak empirikus bizonyítékokkal szolgálni róla és mára közmegegyezés tárgyát képzi, hogy a legtöbb, ami elmondható: Lehet Más –, többek szerint univerzumunkban csak a politikai dimenziókban fordul elő. Egyenesági leszármazottja a jugoszláv békaembernek. Igen ám, de mikor akadályozott meg egy törekvő ügyészt olyan csip-csup apróság, mint a nemlét, hogy kenyérre és vízre, kurtavasra és korbácsolásra tegyen indítványt?

Szóval, lelkes piktorunk jól teszi, ha sablont, festékszórót az éj leple alatt megsemmisít, mielőtt „elkúrtad” kiáltások közepette a pincebörtönbe vetik, majd fejvesztett menekülésbe fog a szélrózsa minden irányába. Még új életet kezdhet, hiszen vélhetőleg fiatal ember. Ha idősebb lenne, akkor tanulta volna a kommunista bértollnok sorait: A jószándék kevés! Több kell: - az értelem!

 

3 komment

Címkék: életérzés megmondás így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr421513192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spajzcetli 2009.11.09. 19:45:56

…én a mázoló (szobafestő? Nem, nem vizionálok aprányi kefebajszot az orra alá!) fiatalember pártjára állok!
Tettének vonatkozási feltételei a körülmények megadását nem igényli!
(Ha mégis, az pofátlansági szituáció lenne egy praktikusan flexibilis politikai alakulat tarsolyából.)… :))

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2009.11.10. 09:58:59

"praktikusan flexibilis politikai alakulat "
Ez nem rossz! :)

domdodom69 (törölt) 2009.12.04. 22:11:33

nagyon tetszik a stílusod. meg az is ami benne van.