Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!
  • bananarepublica: Milyen trafikmutyi ez kerem, se vendetta, se nehany fustolgo lapura? (2013.05.13. 16:52) Ráég

Székelni muszáj!

2009.10.08. 19:05 Álszentfazék

A versenyúszás paradoxona: Ha fürdeni akar, hova kapkod, ha siet, miért nem megy a parton?

Gyárfás Tamás  úgy döntött, a margitszigeti Danubius Nemzeti Hajós Egylet klubházában lesz az úszószövettég "méltó székháza". Mert, hogy 2010-ben úszó EB lesz fészkes fővárosunkban és ez újkori történelmünknek olyan jeles eseménye, hogy ellenvetésnek helye nincs.

Mindösszesen két probléma van a döntéssel. Egy szemléleti és egy neveltetési.

Azt csak a notórius kötekedők vonják kétségbe, hogy méltó székház híján úszóink nyeletlen fejsze módjára süllyednének a medencében alá és nem hogy az eredményes szereplés, de a puszta életük is veszélyben forogna. A gond az, hogy a kinézett helyen már van valami. A belváros egyetlen vízisport telepe. Egy olyan hely tehát, ahol sportolni lehet. Szemben a székházzal, ahol még az emeletre is lifttel mennek. A székházban viszont méltó módon lehet EB-t menedzselni. És? Ki nem szarja le? Legfeljebb, méltatlanul menedzselnek. 

A versenysportnak már régóta köze sincs az egészséghez és a tömegsporthoz. A szórakoztatóipar egyik - nem kevesek szemében meglehetősen ellenszenves - ága. Ezzel az erővel egy topless bár is épülhetne a csónakház helyén. Természetesen, eszemben sincs kétségbe vonni úszóink rendkívüli erőfeszítését, de a másik, példaként felhozott, műintézményben is kemény munka folyik. Az, hogy a lányok nap nap után fizikai képességeik határán teljesítenek, még nem ok arra, hogy elvegyünk a budapestiektől egy sportolási lehetőséget. Aki szereti az ilyet, nézze, de ne akadályozza a többiek életét. És főleg: ne fontoskodjon!

Mert a másik érv, az országimázs, merő fontoskodás. Induljon már el a főúszó a szigeten és kérdezze meg a szembejövőket: ugyan, mely városok adtak helyet az előző két EB-nek? Nem sokan fogják tudni a választ. Elárulom:külföldön is ez a helyzet. Ha már imázsolunk a közjó nagyobb dicsőségére, akkor az EB-re szánt pénzből inkább a belváros utcáit elborító szemetet kellene feltakarítani. Esetleg a pályaudvaraink elborzasztó állapotán lehetne változtatni.

Szóval: rendben fiúk, ezt a pénzt már kiügyeskedtétek a cirkuszotokra, de pofátlanok ne legyetek!

A másik probléma a gyerekszoba környékén keresendő. Gyárfás pajtást annyira elkapta a lobbiláz, hogy az általa kitúrásra ítélt egyesületet nyilvánosan pocskondiázza. Hogy, csak afféle "túraklub" - mi is a baj a túraklubokkal? - sőt, az egész bérlésük nem is kóser.

Az, hogy valakinek a szociális fejlődése megakadt azon a szinten, amelyen az övétől különböző nézeteket és érdekeket mocskolandó gonoszságnak képes csak látni, nos, az rendkívül sajnálatos. De ennek a véleményének nyilvánosan hangot adni, már arrogáns bunkóság. Mindközönségesen:neveletlenség.

Az Elnök Úr nem egy úr.

Szólj hozzá!

Címkék: megmondás így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr701437068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.