Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

... és hamarosan a sötétség

2013.10.09. 20:18 Álszentfazék

Ferenc fejlődik. Mikor legutóbb demonstrált látványosan az oktatáspolitika ellen, bizony kezdtünk aggódni. Az ismétlődő protest-holiday vélelmezhető okai és várható következményei egyaránt adtak erre okot jócskán. Nos, megállapíthatjuk, hogy bár Franci továbbra is előszeretettel múlatja az időt a családi tűzhelytől távol, de már nem a Házon kívül; a kivitelezés terén pedig kifejezetten nagyot lépett előre. Nyilván belátta, hogy a belvárosi aszfalt-kempingek további ismétlése egyrészt szigorúan monoton, tehát csökkenő hírértékkel bír, másrészt, a közterület életvitelszerű használatának alapos gyanúját vetheti fel. Ez utóbbi pedig azzal járhat, hogy egy rendőr közrefogja a pártot, és felelősségre vonás céljából bekíséri az őrsre. Igaz ugyan, hogy a vonatkozó jogszabály eredetileg társadalmunk legelesettebbjeinek szavazatszerzési céllal történő nyegle szívatását volt hivatott szolgálni – és mint ilyen, a hihetetlen cinizmuson túl, a társadalom mélységes megvetéséről árulkodik - , de egy jó eszköz nem csak arra használható, amire tervezték. Aki a korpa közé keveredik, azt megeszik –bizony, bizony – a disznók.

Újított tehát Ferenc, a téma marad: az oktatás; a kordában tartott szükséglet szintúgy: nem alszanak; a helyszín viszont változik: a parlamenti ülésterem lesz az. Lássuk be, a parlamenti patkóban ébren lenni – ez valóban forradalmi újításnak tűnik! Be is jelentették, majd a többiek távoztával hozzá is láttak derekasan a nem alváshoz. Tették mindezt a totális érdektelenség fenyegető árnyékában, ámde lámpafény mellett, mindaddig, míg valaki(!) ki nem kapcsolta a villanyt az ülésteremben. Onnan elemlámpa fényénél folyt az akció tovább töretlenül, kivilágos-kivirradtig.

És itt következnek az igazán lényegbevágó kérdések, amelyekre mindmostanáig nem találtam választ.

Ki oltotta le a villanyt? Elvégre az Országnak Házát haderőnk legnyalkább, legképzettebb fegyveres daliái őrzik. Oda nem lehet csak úgy becsellengeni villanyt oltogatni még nappal sem, hát még éjnek évadán! Bizonyára szigorú nyilvántartás van arról, hogy a késői órán kik tartózkodtak az épületben. Nohát, elő azzal a nyilvántartással, és tetemre hívni az érintetteket. Ha kell, vegyenek ujjlenyomatot a kapcsolóról! Hát nincs ezeknek meg a CSI?  Avagy lehet ottan szabadon kapcsolgatni össze-vissza? Mert akkor én is bemennék játszani egyet a gyerekkel. (Jó szóval oktasd, játszani is engedd – ha már oktatás)

Itt van aztán mindjárt  a következő rejtély. Ott üldögélt egy egész  pártnyi képviselő. Ennyi okos ember nem tudta megkeresni a villanykapcsolót? Lehet, hogy önkormányzati képviselőtől felfelé ez már méltatlan? Mi lesz, ha a következő gaz merénylő a papírt cseni el a klozetból? Éhen halnak a fajanszon?

Végül, de nem utolsó sorban: honnan volt zseblámpájuk? Szoktak ilyet vinni a parlamentbe? Netán ez szériatartozék a képviselőknél? Tű, cérna, kötszer szintén rendben? Lehet, hogy ez még a sátorozásból maradt náluk? A sátorcövek leverésére használt kisbaltát is bevitték vajon?

Nos, ha ezt az egészet nem lengené körül az ismétlés gerjesztette humor gyöngéd bája, továbbá, ha nem egy törpe párt küzdene az életben maradásért, akkor bizony végtelenül szánalmasnak tartanánk. Így is dobogós azonban, és a nemes versengésben csak ketten vannak előtte.

A második helyen találjuk  az egész ellenzéket. Egyszerűen nincs a számukra eléggé magas labda. Az egész oktatási reform céljaiban is molyszagú, amatőr, ízekre szedhető, ideális támadási felület, és akkor ott van még a kivitelezés abszurdba hajló tökéletlensége. Ráadásul, mindenki érti, és szinte mindenkit érint. Nem kell magyarázni, csak lecsapni! Nincsenek benne népnyúzó bankok, gonosz multik, gyarmatosító Unió. A nemzet napszámosainak és a nemzeti jövő zálogainak a Nemzeti Együttműködés Rendszere általi szívatásának absztrakt modellje. És akkor ennyire futja? A legkisebb bohóckodik a sötétben?  Ezek a legények itt akkor sem fognak kormányt buktatni, ha Orbán Viktor személyesen erőszakolja be valamennyi közszolgálati hírműsorba a főszereplésével forgatott Szent Korona-gyalázó rövidfilmet!

A dobogó legfelső fokán pedig büszkén mosolyog a leoltott villany. A pitlák szolgalelkűség mélységes sötétsége.

Szólj hozzá!

Címkék: életérzés így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr555561005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása