Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

Elszámoltatunk éppen

2013.04.23. 15:48 Álszentfazék

Hagyó Miklós tulajdonképpen egy hatalmas lakmuszpapír. Esetleg állatorvosi ló. Ami vele, körülötte történik - politikusként is, vádlottként is – elképesztő extenzív totalitással mutatja  lángoktól ölelt dagonyánk állapotát. Lassan ideje lenne, hogy a társadalom formálisan is lerója háláját a Nemzet Indikátora előtt. Elsőként kaphatná meg a babérkoszorúval ékesített Nokia-dobozt. Lélekben 15 millió adja össze a 15 milliót.

Idestova egy esztendeje horgadoztam föl azon, hogy a Hagyó-ügyben  derék bűnüldözőink fontoskodó bohóckodással előadott rajtaütése óta évek teltek el, és egy nyomorult elsőfokig sem sikerült elvergődni. Pedig annyira el tudnánk képzelni, hogy a látványelemek helyett ilyesmivel lepne meg a hatóság. Nos, a meglepetés kicsit váratott ugyan magára, de végül csak beköszöntött. A hatóság megszülte az első ítéletet. Csipetnyi üröm az örömben, hogy a nevezett hatóság a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága, és verdiktjében nem Miklósunkat ítéli el, hanem neki ítél meg. Mintegy 4 millió kártérítést (+2 misi perköltség) indokolatlan fogvatartás és hasonló úri huncutságok miatt. Hagy idézzem most váteszi önmagamat 2012-ből: „Aztán a végén még az állam fizethet neki, és a követelés – lássuk be – teljesen jogos lesz. A töketlenkedésnek ára van!”

Intermezzo: Ha az ember önmagát idézi, abban szemérmesen mindig benne van: Ugye milyen okos vagyok! Félre azonban a szemérmességgel! Emelje fel a kezét, aki nem ezt gondolja önmagáról! Kétségtelenül vannak olyanok is, ők viszont a nagyon ügyesek. Csak az álszentek nem ismerik ezt be. Ha azonban Álszenfazékságunkat már fölvállaltuk, a további álszenteskedésnek nincs értelme. Mint mikor Gloucester bejelenti a nyílt színen: Úgy döntöttem, gazember leszek. Felszabadultan lehet vállalni összes vonatkozó jellemhibánkat, ha a legnagyobbat már beismertük.

Nos igen, a hülyeségnek ára van. Jelenleg kb. 6 milliónál áll a számláló – plusz 15 a Nokia-dobozban -, de mielőtt megkönnyebbülten hátradőlnénk, hogy megfizettük, túl vagyunk rajta, jó ha tudjuk: ez is csak egy indikátor. Mint a hőmérő az elromlott atomreaktor oldalán. Az igazi kár nem az elgörbült mutató, hanem az, amiről tudósít.

Szólj hozzá!

Címkék: megmondás így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr515243176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása