Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

Hökkenten nézik

2013.02.20. 21:18 Álszentfazék

A címben ormótlankodó olcsó szóvicc természetesen a HÖK körüli botrányokra utal. Ettől hangos a sajtó, pedig, ha a kutya harapja meg a postást, az ugye nem hír, csak ha a postás a kutyát. Abban, hogy egyik gusztustalan húzást, botrányt a másik követ, nincs semmi meglepő. Az lenne a furcsa, ha nem így lenne. Mint Shrek szamaránál: nem az a csoda, hogy beszél, hanem az, ha elhallgat.

A  jövő értelmiség választott képviselőinek itt-ott előforduló másodlagos minőségéről hosszú évek óta szól a sajtó, mégpedig mindkét oldali egyöntetűen (ön egy tetű – nagyjából erről).

(Az önreklám helye: magamfajta hobbi-vélemény-blogger ingerküszöbét is elérve szól, a hivatkozásban van bőven példa (hivatkozás a hivatkozásban, ez olyasmi, mint az álom az álomban) a fent említett hírek közül)

A legények/leányok nem lettek mások, mint megválasztásuk idején. Sőt, egy pillanatra még a saját árnyékukat is átlépték, mikor odasündörögtek a decemberi tüntetésekre. Meglepő szellemi teljesítményről téve tanulságot alkalmazták de Gaulle híres tanácsát: Ha nem tudod megakadályozni, állj az élére és irányítsd. Az árnyékoknak azonban meg van az a sötét tulajdonságuk, hogy tartósan nem lehet őket átlépni. Idővel kiütközött  a csapat valódi arculata, szellemi és morális mélypontok követték egymást, a HaHa legitimitásának megkérdőjelezésétől ( Azon agyalsz öcsi, hogy kit képviselnek egy tüntetés szervezői? Hát azokat, akik mögöttük mennek, te pöcs!), a rektor bácsinál elkövetett árulkodásig. Aztán, mint a korona legszebb ékköve, jött a lista.

Itermezzo: No igen, azok a fránya táblázatok. Az a tény, hogy ilyenek léteznek, csak arról árulkodik, hogy az „első szabadnak született” generáció szabadon választott képviselői mit gondolnak a politikáról, a demokráciáról, a tisztességről és egyéb ilyen haszontalan himihumikról. Hanem az a fránya belbecs, a tartalom! Az már a stílust mutatja; a stílust, amely – nem győzzük hangsúlyozni – maga a rendszer, esetünkben egyenesen az Eljövendő Rendszer. Aki látta, az tudja miről van szó, aki nem, az nézzen utána, nem fogunk idézni.

Szóval, nem akarnánk felcsatlakozni a hoffmannrózsai ifjúságképhez, vagy általánosabban, az iskolaigazgatói évnyitó beszédek kínosan idióta világképéhez, melyben az énekkar és az érdekesebbnél érdekesebb szakkörök valódi alternatívát jelentenek a kocsmázással/bulizással/csajozással szemben fiataljaink számára. Ezek a listázók nyilvánvalóan éretlenek még, de ez így van rendjén, az ő korukban mi sem voltunk idősebbek. Ne fényezzük önmagunkat, a mi múltunk sem szeplőtelen. Akár az is előfordulhatott, hogy valamelyőnk a részegség egy igen előrehaladott állapotában – cca. félórányi taccstávolságban – valami olyasmit mondott,  ami hasonlítható az inkriminált részekhez. Mert annyira kétségbeesetten akart jópofa lenni, mindenáron sikert akart aratni, és alkoholban ázó agya elveszítette a még  egyébként is csekély és bizonytalan ítélőképességét. Az ilyen produkciók emléke tette aztán különösen elviselhetetlenné a másnapot. Mert józanon pontosan tudtuk, hogy az mekkora tahóság volt. Na de, hogy ezt józanon és folytatólagosan le is írni! Táblázatba szedni! Csoportosan bővítgetni a táblázatot! Hát nem akadt ott egyetlen jóízlésű ember, aki  rendesen alárúgott volna az első megnyilvánuló Humor Heroldnak? Hát micsoda eszenciája, gyülekezőhelye ez az ótvar bunkóknak?

Tehát, jött a lista és most mindenki föl van háborodva, amit én nem értek. Az egyetemistákat úgy csudálkoznak, mintha a Holdról jöttek volna a HÖK-ösök. Nem kegyedéknek tetszett őket megválasztani? Legjobb esetben is hagyni, hogy valakik a fejük fölé válasszák őket? Hosszú évek óta.

Bájosak, jópofák és szellemesek ezek a tiltakozó gyerekek, de mindezek együtt sem helyettesítik a munkát. Az el nem végzettet, ami ebben az esetben az lett volna, hogy kiizzadjuk magunk közül a megfelelő helyekre a legalább kicsit megfelelő embereket. Enélkül később aztán éghet az orcánk a képviselőink miatt (ha nem hiszed el, nézd meg apádét).  Hogy élünk a lehetőségeinkkel, mert ha elszaladnak, később esetleg igen fognak hiányozni. Hogy kell egy adag finnyásság, hogy bizonyos szint alatti embereket/dolgokat ne tűrjünk meg magunk körül; fölött meg főleg.

Minket véneket meg aztán végképp nem értem. Hol tetszettünk lenni, mikor ezek a kis palánták a családi fészek melegében fölnövekedtek? Nem mi építettük azt a gyerekszobát, ahonnan kilépve a kis lurkók összerakták a helyre kis táblázatukat, vagy legalábbis nem volt ciki köztük olyannak lenni, aki ilyeneket irkál, és annyira hülye, hogy el is menti? Nem tetszettünk a tanáraikként a sok tudás mellett hiteles erkölcsi útravalóval is ellátni őket? Nem mi jártunk elől jó példával közügyeink intézésében és vezetőink kiválasztásában?

Ugyan kérem!

Álszentek voltunk mindahányan,
s az évek szálltak, mint a percek,
véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

56 komment

Címkék: megmondás így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr835094959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arckönyv 2013.02.21. 16:02:46

most ez a történet miben különbözik (a szereplőkön kívül) bármitől is ami ebben az országban képviseleti szinten meghonosodott...?

magyar ember teli szájjal 2013.02.21. 16:06:54

20 éve is az ilyen jellegű tehetség gyűlt a HÖK-ben, és nem is csak az ELTE-n. De gondolom azóta már nagyjaink közt ül az a generációa Parlamentben, 40-50 év múlva pedig majd róluk nevezik el az utcákat, tereket.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.02.21. 16:31:32

a képviseleti "demokrácia" rendszere ilyen, és az benne az aduász-ultra, hogy aztán rá lehet csapni a leuraltakra, hogy hisz' ti szavaztátok meg, vagy ha nem, miért mégis.
amíg nincs részvételi alapú rendszer, ugyanez a szar fog hömpölyögni, mindegy is, minek nevezik. rossz a rendszer. nem az emberek rosszak: a rendszer rossz. hányszor kell még szólni?
nem, nem az van, hogy sosem volt még jobb. az van, hogy ez éppolyan szar. a nyomuló, hazudó, lenyúló (ja és listázó) arcok nem a "nép" butasága miatt kerülnek hatalomra, hanem mert ők oda valók: a hatalom maga egy szar. egy hatalmi rendszeren belül pedig nem is lehet küzdeni ellene.

Kappa 2013.02.21. 16:45:00

Közgázon ugyanez a söpredék volt, akik hazatelefonálni tudtak csak a HÖK kontójára.

Persze idővel fejlődtek, mert ingyen igényelték az Aulát az egyetemtől, majd pénzért kibérelhetted tőlük.

Minden rendszer kitermeli a hulladékokat. Most komolyan, ki a faszomnak van kedve HÖK-öset játszani? Csak a hatalommániásoknak és a nyerészkedőknek. Ez a csoport pont megegyezik a politikusnak állókkal. Ezek az emberek így élik ki hatalomvágyukat, illetve jutnak képességeikhez mérten piaci viszonyok közt elképzelhetetlen pénzhez.

xylon 2013.02.21. 17:02:59

ez az egesz HOKozes teljesen nevetseges, a demokracia megcsufolasa. Egy ilyen ideiglenes helyzetben mint a felsooktatas hogy lehet felelossegteljes valasztast es donteshozokat elvarni? Az elso/masodeves meg nem tud semmirol es senkirol a HOK jelolt pedig megvalasztasa utan 2-3 evvel mar nem lesz az egyetemen ezert akarmit megcsinalhat nincs veszteni valoja.

A vicc az hogy a HOK melojanak a nagyresze adminisztracio amit fizetett alkalmazottakra kellene bizni a maradek meg nem az o dolga (Egyetemi vezetesbe valo beleszolas).

Az altalam ismert osszes HOKben a penz lenyulasa volt a cel, a valasztasokat lezsiroztak, utodokat kivalasztottak es atadtak a hatalmat.

Vitéz László 2013.02.21. 17:03:50

minden politikus bűnöző !

igen, már hökös korukban is !

Tyreo 2013.02.21. 17:04:42

"Az el nem végzettet, ami ebben az esetben az lett volna, hogy kiizzadjuk magunk közül a megfelelő helyekre a legalább kicsit megfelelő embereket."

A baj csak az, hogy ma Mo-n aki odavaló az nem vágyik ilyen helyre. És nem véletlenül nem...
A másik meg, a jelen bsc rendszerben ugye az a jó diák aki egyenesen halad, nem csúszik, nem ismétel. Na az ilyennek meg ugye szintén nincs ideje HÖK-öset játszani..

lyken 2013.02.21. 17:05:54

@Kappa: Kezd az a véleményem lenni, hogy előrébb jutna az ország, ha tilos lenne pártokba tömörülni és ha a képviselő csak az lenne, akit kisorsolnak a lakókörzetében. TELJESEN VÉLETLENSZERŰEN.
Tök komolyan. Végre értelmet nyerne a közszolgálat.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.21. 18:38:41

@magyar ember teli szájjal: Jól gondolod, a 90-es évek HÖK generációja már rég a Fidesz és az MSZP padsoraiban ül (korábban MDF is volt), a 2000-es éveké pedig a Jobbiknál. Azt hiszem, csak az LMP-ben nincsenek HÖK-ösök, de lehet, hogy csak nem ismerem őket eléggé.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.21. 18:40:43

@lyken: Akkor is ugyanúgy lehetne hülye és korrupt a képviselő... Ezen legfeljebb a visszahívhatóság segít és az, hogy minden állítást számon kell kérni. Rágalmazza az ellenfelét? Bizonyítsa be! Jól megy a gazdaság? Mutassa az adatokat!

nofacebook (törölt) 2013.02.21. 18:48:46

Félre kéne tenni az álszenteskedést, mit gondoltok, vajon egy HR-es táblájában mi van, amikor 5000 jelentkező van az egy szem meghirdetett állásra?

Réminger 2013.02.21. 19:16:12

@nofacebook: finomítva, de egyetértek. anno én egy diákszervezetben voltam tag, és bizony az új tagok válogatásánál mi is megdumáltuk, hogy:
1: kiből lehet jó tag,
2: ki néz ki igazi partiarcnak
3: melyik csaj a legformásabb (finoman fogalmazva :) ), illetve a lányokat se kellett félteni, ha véleményezni kellett a jelentkező srácokat :D
fontos ugyanakkor a sorrend, sose utasítottunk el valakit, mert kicsit kiszúrt vele a természet, és általában nem is okoztak csalódást.

nem meglepő dolog, hogy az emberek, főleg a fiatalok kibeszélik egymást, főleg, ha gólyatáborra válogatják a csajokat. aki szerint ez valami "újgenerációs fertő", az minimum a marsről jött, vagy csak nincs társasági élete.

ami viszont mérhetetlen butaságra vall, hogy ezt leírták. ezek a dolgok a kocsmába tartoznak egy sör mellé. HÖK-osként ilyet készíteni, majd nem hozzáférhetetlenné tenni, ráadásul utána nem is törölni, az az alkalmatlanság netovábbja. ha pedig döntést is ez alapján hoztak, akkor tajgetosz, de tényleg.

és a rendszer sajnos tényleg rossz, mert választani kötelező, és akinek jobb dolga is van az egyetemen, mint HÖK-ösnek lenni, az nem tehet mást, minthogy ikszelget egy papíron jobbnál jobb arcú önjelölt vezetők neve mellé. én még nem jártam olyan egyetemen, ahol a HÖK-ösöket saját bandájukon kívül bárki is kedvelte, neadjisten tisztelte volna, mert csak kényszerből választják őket, és ez meglátszik.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.02.21. 19:25:16

@nofacebook: ezt már máshol is írtad :( és továbbra is faszság.
egyrészt feltételezed, hogy az elbírálás pofára (seggre stb) megy, ami hülyeség, képességekről és munkateljesítményről van szó - senki se bíz meg egy HR-est, aki jóseggű hülyéket vesz föl.
másrészt feltételezed, hogy ez álszenteskedés, mert ez volna ánm a dolgok rendes menete - a lófaszt az, és akkor igen finoman fogalmaztam.

teddybear01 2013.02.21. 19:45:20

@manókomment: Hát, az egyik melóhelyemen azért vettek fel egy pasit a főnök sofőrjének, mert a HR-es csajnak megtetszett a hosszú, rocker frizurája....
Jó, nem a segge tetszett meg neki az igaz.

kvasztics47 2013.02.21. 20:00:37

A rendszerváltáskor volt két egyetemista KISZ titkár. Mind a kettőből miniszterelnök lett Az egyik azt mondta, hazudtunk reggel délben és este, nem vezetem tovább így ezt a kurva országot. A másik azt mondta, adjunk el 17 db. sok 100 milliós köztartozású céget a török vendégmunkásnak, ígérjünk 14. havi nyugdíjat, rendezzünk szociális népszavazást. Az egyikből pária lett az országban a másik 2/3-dal teljhatalmat kapott Magyarország fölött.

KergeK@csa 2013.02.21. 20:15:18

@kvasztics47: Az első sem mondta azt, hogy így nem vezeti tovább az országot, hanem békésen ült a hazugsággal megszerzett hatalomban... Így pontos a történet...

Ludovikás Levente 2013.02.21. 21:15:04

Tehetségtelen idióták, és a hatalomhoz tehetséges idióták, ez a választék. Utóbbiak a HÖK, előbbiek a Haha, a Hasznos idióták Hálózata

cukorrépa 2013.02.21. 21:19:00

valaki igazán átvilágíthatná már a HÖK-ök, EHÖK-ök és a hozzájuk kapcsolódó cégek számlázási ügyeit. volna miben kutakodni...

talán az sem véletlen, hogy egyik tényfeltáró újságíró sem áll neki kutakodni. félnek? vagy minden politikai oldal hökös kiskutyája sikkaszt(ott), így meg ciki?

valóban az egész politikusi bagázsra jellemző söpredékség bűze árad ezekből a f*szjankókból is.

septem 2013.02.21. 21:44:22

@kvasztics47: aztán csak vezette, még pár évig a k. országot.

kvasztics47 2013.02.21. 22:28:58

@KergeK@csa: Egy kissé sajnállak, hogy fiatal ember létedre ennyire befolyásolható rövid eszű ember vagy: a szociális népszavazás mér vót? Nem azé mer máskép akarta csinálni? Csak a baromarcúak megakadályozták.
A 300 forinté eladott ország!
Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt, amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált, ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a legalpáribb módon a legmocskosabb hazugságokkal ócsárolta a Zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány, akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a Zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a "civil" és nem civil, értelmiségiek, a Zemberek, jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.

nyisziati 2013.02.21. 22:30:45

"Na de, hogy ezt józanon és folytatólagosan le is írni! Táblázatba szedni! Csoportosan bővítgetni a táblázatot!"
Valahogy ezért érzem úgy már régóta, hogy olyan korban élünk, amikor szinte józanon részegek sokan. A Mátrix egy sora jut erről eszembe: "volt már veled úgy, hogy ébren voltál de úgy érezted, álmodsz?"

"Hát nem akadt ott egyetlen jóízlésű ember, aki rendesen alárúgott volna az első megnyilvánuló Humor Heroldnak? Hát micsoda eszenciája, gyülekezőhelye ez az ótvar bunkóknak?"
Nézz szét az országban (és a világban!)nyitott szemmel. Az elmúlt ~20 év gyárkéményként ontotta az ilyen embereket.

"Minket véneket meg aztán végképp nem értem. Hol tetszettünk lenni, mikor ezek a kis palánták a családi fészek melegében fölnövekedtek?"
Na ez azért némi korrekcióra szorul: való igaz, hogy az idősebb generációnak nagy a felelőssége. DE.
Milyen törvények is vannak érvényben? Meglegyintheted-e a gyerekedet anélkül, hogy ne kelljen tartanod akár egy rosszindulatú ismerős feljelentgetős kedvéből származó vegzálástól, aminek következményeként szélsőséges esetben akár gyámügyi eljárás és gyerekelvétel is lehet a procedúra eredménye? Ezen is el kell gondolkodni.

kvasztics47 2013.02.21. 22:32:01

@septem: Igen! Egy rohadt, politikai gengszterbandával szemben.

nyisziati 2013.02.21. 22:32:42

@manókomment: "nem az emberek rosszak: a rendszer rossz."
Azért ezzel erősen vitába szállnék. Az ember igenis tud kellőképpen rossz lenni, már gyerekkorában is, pont ennek a kiküszöböléséről szólna a nevelés.

nyisziati 2013.02.21. 22:37:48

@Tyreo: "A baj csak az, hogy ma Mo-n aki odavaló az nem vágyik ilyen helyre. És nem véletlenül nem..."
+1

Ez a politikával is általában így van, szintén nem véletlenül. Aki tehetséges, az vállalkozik, pénzt csinál, családot alapít, részt vesz a közösségi életben, de a politikához sajna gyomor kell, amit sokan nem vállalnak be, pláne azok, akik tényleg tudnának is segíteni. Mert ő SEGÍTENI akarna, nem erkölcsi hulladékokkal egyezkedni, jópofizni, lekenyerezni/zsarolni őket.

nyisziati 2013.02.21. 22:47:15

@nofacebook: egyrészt a HR az versenyszféra, nem pedig állami fenntartású intézményben lévő választott képviselők, akik SAJÁT RÉSZRE termelték a minősítéseket, nem pedig a cégnek/intézménynek (hiszen mit érdekli az egyetemet, hogy kinek milyen a hátsója?).
Másrészt ezek érzékeny adatokkal való visszaélések, amelyekre egy HR-es úgy vigyáz, mint az állására, hiszen ha kiderül, hogyan minősítgetett, akkor nemcsak repül, de még pereknek is elé nézhet - míg a HÖK-nél nemcsak nem vigyáztak, hanem a kikerült adatokat simán letagadják; "nem is úgy volt - nem mi írtuk - valaki belenyúlt - bizonyítsák be". SZÁNALMAS.
Meg persze undorító, hogy már most kezdik a hárítást, mondanám, schmittpali szintjéről indulnak. Mi lesz, ha parlamentbe kerülnek? Rosszabbak lesznek, mint a Fidesz-MSZP?

KergeK@csa 2013.02.21. 22:49:04

@kvasztics47: Én viszont nagyon sajnálom azokat az embereket (bármelyik oldalon is álljanak), akik beálltak árkot ásni, és meg vannak győződve a saját pártjuk feddhetetlenségéről, és a másik gonoszságáról.
És akik ha a kedvencüket bántják, akkor rögtön rákezdenek, hogy "de hát a másik így meg úgy".
És te pont ezt csinálod.

Az egyik hazugsága nem menti fel a másikét, a gyurcsány-féle elkúrásnak köszönhetjük az orbán-féle (folyamatban lévő) elkúrást. Szép mélyre tartó spirálban múlják egymást alul...

nyisziati 2013.02.21. 22:51:28

@kvasztics47: "Az egyikből pária lett az országban a másik 2/3-dal teljhatalmat kapott Magyarország fölött. "
Na itt a lényeg. Amíg az őszinteségnek ennyi becsülete van, ráadásul még ki is röhögi a másik oldal végtelen cinizmussal, addig kb. ilyen vezetői lesznek az országnak.

Fullánkos Algol 2013.02.21. 22:54:02

A '84-'95 közötti generációban itt hátsó szándéktól mentesen még megszületni sem sikerült szerintem senkinek, nemhogy még különösebb élettevékenységet is folytatni..

Amidazophen 2013.02.21. 23:14:05

Azokról a diákokról, akik részt vettek a listák összeállitásában, azt gondolom: ők fogják a magját képezni az Orbán-éra következő ciklusában elkerülhetetlenül felállitásra kerülő új III/III-as ügyosztályának! Valaki(k) - nem feltétlenül csak a HÖK-ösök, hanem sokkal inkább a mögöttük álló politikusok - jó "ujjgyakorlatnak" tekintették ezt a "kis csinytevést" a leendő besúgó-hálózat tagjainak a kiválasztásához. És nagyon sokan a jövendő értelmiségből igenis felvásárolhatók lesznek (nem azt irtam, hogy megvehetők, hanem felvásárolhatók, mint a rohadt krumpli) a Szervezet újraélesztéséhez.

Köztársasági elnök, földügyek, Ócsa, Putyin dicsérete után már nem is csodálkozom, csak egy pillanatra HÖK-kenek meg. De holnap új ügyek jönnek, és ez az egész feledésbe fog merülni.

Meg lehetne csinálni az egész HÖK feloszlatását egyetlen nap alatt, ahogy a Munkásőrséget is felszámolták, de ezek a fiatalok megfelelő háttérbeli irányitással mindig mindenütt ott lesznek.

Még legalább negyven esztendeig - és ez az, ami engemet igazán elborzaszt.

Mindörökké Ámen.

kvasztics47 2013.02.21. 23:31:29

@Amidazophen: Nagyon úgy gondolom én is. Egymás között meg lehet jegyezni, hogy az kismiska vót amit Mózes tett a népével, mert akkor még elég volt 40 év a tisztuláshoz (átlag életkor 35 év). De nekünk 100 év is kevés lesz. Különösen, hogy nincs egy Mózesünk.

kvasztics47 2013.02.21. 23:33:07

@nyisziati: Ha hiszed, ha nem te vagy az első aki megértette, hogy mit írtam.

kvasztics47 2013.02.21. 23:38:27

@Fullánkos Algol: Ez bizony így van. A KISZ-ben és a Szocialista Brigádokban szocializálódott a népünk. Kádár biztosította a teljesítményhez nem kötött jóllétet. A lébecolás, dörgölődés, fogjuk meg és vigyétek, voltak a siker útjai. Ez öröklődik apáról fiúra. Ez ma a Fidesz, ez a HÖK.

kvasztics47 2013.02.21. 23:40:51

@KergeK@csa: Barátom! Mikor dobod el a lapátot?

kvasztics47 2013.02.22. 00:06:56

@KergeK@csa: Matolcsy György "sajnálatos családi vitának" nevezte, hogy a jegybank egy olyan tanulmányt készített, amely az államadósság növekedését vetíti előre Magyarországon.
A jegybank értetlenségének adott hangot, amiért Matolcsy olyan bizalmas anyagról mondott véleményt, amelyet az MNB csak péntek reggel 10 órakor publikál.
Már nem az árkot ássuk, hanem a falat építjük az ország köré. Se ki, se be.

villamos alóli kacaj 2013.02.22. 01:10:50

Megkezdődött a piac újrafelosztása.

Zak 2013.02.22. 02:22:03

@nofacebook: egy HR-es táblájában nagy valószínűséggel nincs nemi, faji illetve vallási hovatartozásra vonatkozó adat. Mégpedig azért nincs, mert nem releváns a munkahelykeresés szempontjából, valamint ezen fajta adatok gyűjtése és tárolása törvényileg tilos. A mostani felháborodás nem csupán amiatt van, mert személyes adatokat gyűjtöttek célzottan az internetről, hanem mert ezen személyes és szenzitív adatokat egy helyen tárolták, ráadásul mint látható még csak nem is biztonságosan. Csupán ennyi a különbség a te általad említett HR-es és e között az eset között.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.22. 06:55:19

Ehe... a cikk igen félrevezető, így jogellenes, politikai érdekvédelmi szervezetet próbál meg lejáratni... így az írója akár még terrorizmus miatt és bíróság elé állhat!

Ugyanis, a mostani HÖOK-nak semmi köze a 2009-es még Bajnai ideje alatt készült listához! Azóta volt választás és a régi vezetőség elbukott! Ők a felelősök, akik már nem HÖOK-osok...

Szóval erről ennyit..

Csore60 2013.02.22. 07:26:10

Sajnos a lényeget tekintve igaza van a a szerzőnek. Nézzünk már körül! A politikát és jószerint minden közügyet, közösségi képviseletet olyan szinten lejárattak/tunk, hogy normális, valamire való értelmes ember a közelébe sem megy. A hulladékból választunk. Eddig nem tűnt fel? Pedig az országgyűlést nézve elég nyilvánvaló.

Horst Nilgerson 2013.02.22. 07:48:39

A miskolci egyetemen nem egyszer megtörtént, hogy a hökösök elmentek enni-inni a Tusculanumba aztán számlát kértek.
HÖK-valéta-hasonló dolgok a hataloméhes senkiháziak gyülekezőhelye.

notib 2013.02.22. 08:05:28

Sok igazság van a cikkben, de miért pont az egyetemisták lennének kivételek, ők is visszakérdezhetnek ám, hogy min csodálkoznak töketlenkedve a zemberek már 23 éve, nem ők választják meg a KIVÉTEL NÉLKÜL egyre hülyébb és gerinctelenebb kormányokat alkotó képviselőket ???

Listája, meg mindegyik oldalnak van, és egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy különb mint a diákoké....

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.02.22. 08:11:46

@nyisziati: hát akkor szálljál, erősen. (a szülői, tanári nevelést nyilván részének tekintem a rendszernek - ezek nélkül nem is maradhatna fenn.)

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2013.02.22. 08:18:45

@nyisziati: a gyerekekre kenni az egészet, meg hogy nem fenyítheted - ez a legalja, szadi fos. inkább nem is vagyok kíváncsi az "érvelésedre", ha szerinted pofozkodni és terrorizálni kell a gyerekeinket, hogy jobbak legyenek, merthogy emiatt rosszak. boá.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.22. 08:31:47

Oksa.. Legyen az összes HÖK a HÖOK-kal együtt béna szaralakok gyülekezete.

Akkor valaki tud értelmes magyarázatot adni arra, hogy a HaHa, miért haverkodik velük, és miért nem akarja lecserélni azokat, akik a diákokat hivatalosan képviselik, és akikkel a kormány tárgyal ?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2013.02.22. 08:42:32

@Kappa: Ez a lényeg. Ezek a politikusok, így termelődnek, képződnek. Az eset egyébként kiváló cáfolata annak a közkeletű mondásnak, miszerint a politikus is volt ember.

burakefendi 2013.02.22. 09:26:24

azért szerintem az is álszentség, hogy ezt az egészről úgy beszélünk, mintha a politika és a politikusnövendékek sajátja volna. pedig a másikat címkézni emberi tulajdonság. nem nagyon látom a különbséget a bloggerek-kommentelők "szubhumán pöcs" stílusú címkéi és a hök-lista címkéi között.

buday008 2013.02.22. 09:34:14

@Kappa: Ennek a leírásnak minden szava igaz! 10 éve is így ment!

buday008 2013.02.22. 09:35:01

Egyszerű a képlet : Hallgatók ki kell állni és elmondani: HÖK Takarodj!!

buday008 2013.02.22. 09:38:09

@notib: Ne mosd már bele általánosságban az egyetemistákat. 20 év után lassan az ország kezd oda eljutni, hogy aki "ügyeskedő" és/vagy "semmihez nem értő", "csínytevő" Takarodjon el. Zsugamarci, hagyó, HÖK, listázó jobbikos stb. menjenek Isten hírével..

#szájbergyerek# 2013.02.22. 10:04:40

Ilyen listát bárki összeállít, akinek van egy fél délutánja. Mondjuk közösségi oldalon rákeresünk, hogy ki jár az nagy egyetem fonalgombolyító karára aztán táblázatba gyűjtve megjegyzéseket írunk hozzá.
Ha jó csaj, akkor "dugható".
Ha érdekes arcú, akkor "Pistának jó lesz."
Ha Wass Albert rajongó, akkor "vérjobbikos"
Ha ott figyel kedvencei között a zelempé, akkor "libsi"
Ha Justin Bieber séró alól figyel, akkor "kis b.zi"
Ha márkás cuccban pózol, akkor "divatmajom"
Ha részegen pucsítva csücsörít, akkor "ri.anc"
...
Meg ezek tetszőleges kombinációi.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.22. 10:11:32

Ez már nem csak a diákokról szól, ez az egész ország (kivéve fideszesek)fájdalma, mérge, szomorúsága!
Amíg a nyomorult, beteg, nemzeti törpe uralkodik nincs béke és felemelkedés!

Tegyél meg mindent a kormány és az igazi rendszerváltásért!

belekotty 2013.02.22. 10:19:18

@Con Storm: "a cikk igen félrevezető, így jogellenes, politikai érdekvédelmi szervezetet próbál meg lejáratni... így az írója akár még terrorizmus miatt és bíróság elé állhat!"
- Már megint ittál kora reggel? Inkább olvasgass egy kis Hawkingot és értekezz róla, azt röhögő különösen szereti. Tényleg, nem láttad? Hetek óta nem kötött beléd.

fludd 2013.02.22. 10:25:29

Ha nem tetszik a HÖK akkor indulni kell HÖK választásokon, bekerülni és jobban csinálni. Ennyi! De az itt lévők csak pofázni tudnak, hogy szar a HÖK és szüntessük meg. Dilettáns baromság. Vannak jól működő HÖK-ök és vannak alja népség HÖK-ök. Az alja népség HÖK-öket is hallgatók választották meg.

Veszprémben például a HÖK-nek volt köszönhető, hogy az Egyetemi Tanács nem csökkentette le a vizsgaidőszak hosszát. Ott például a HÖK nem a hallgatói normatívából kapott adott százalékot a működésre. Nem is gazdagodott meg senki.

Máshol, pl Győrben a hallgatói normatíva egy adott százalékát kapta a HÖK a működésre. Ők dőzsöltek..

A kommentelők indulatainál már csak a tájékozatlanságuk nagyobb!

Ha valami nem tetszik, akkor állj oda és változtasd meg!

" Arra vonatkozólag, hogy a világ olyan, amilyen, senki részéről semmiféle panaszt nem vagyok hajlandó elfogadni. Nem kellett volna olyan készséggel hozzájárulni ahhoz, hogy így legyen, és nem kell olyan készséggel hozzájárulni ahhoz, hogy így is maradjon." - Hamva Béla

#szájbergyerek# 2013.02.22. 10:36:24

@Ha Matolcsy MNB elnök,akkor rossz volt miniszterne:

Tetszik ez a hozzáállás. :)

Ha Bajnai/Oszkó/Gyurcsány triumvirátus uralkodik, akkor majd minden a legnagyobb rendben lesz és még aranyozott kolbászból is lesz az kerítés. :)

Így lesz "igazi" a rendszerváltás. muhaha :D

noirp 2013.02.22. 12:14:34

@#szájbergyerek#: Arra nem gondoltál még, hogy aki NEM Orbán-fan, az nem föltétlen Gyurcsány hóna alatt képzeli el a jövőt? hülyegyerek.

#szájbergyerek# 2013.02.22. 14:15:23

Szebb jövőt neked is a Bajnai/Oszkó párossal vagy akivel az elképzeled te baromarcú!

nyisziati 2013.02.23. 16:00:55

@manókomment: terrorizálás és nevelés között különbség van. Az meg téged minősít, ha a nevelést a szadizással kevered. A testi fenyítés nem ugyanaz, mint a szadizás, ezt csak a szélsőliberók szokták keverni. Na pá. Illetve - stílszerűen - boá.
süti beállítások módosítása