Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

Nettó numera

2012.11.19. 20:24 Álszentfazék

Ez az a pillanat, amikor bátran kijelenthetjük: a kormány érzékeny területre nyúlt.

Természetesen az adótörvények zárószavazás előtt benyújtott módosító indítványairól van szó, azon belül is a pornóadóról. Csak, hogy tisztázzuk a helyzetet, ez nem egyéni indítvány, mint például a választási eljárásról szóló, az egyházak helyzetét szabályozó, a devizahitelek végtörlesztését lehetővé tévő vagy a médiatörvény. Nem, erre a sarkalatos jogszabályi részre magának a kormánynak volt gondja.

Hogy mire nincs nagyjainknak ideje! Úgy elképzelem a megbeszélést, ahol a termékeny talajra hullott mag szárba szökkent. Ott ülnek választott vezetőink a hatalmas asztal körül, csupa elegáns öltöny, sok iskola, doktorátus, nyelvvizsga, vállukon az ország gondja. Az előszobában várakoznak a sofőrök és testőrök, titkárok és titkárnők sürgölődnek, hogy a víz és a keksz egy pillanatra se fogyjon el, helyettes államtitkárok a teljes idegösszeomlás szélén mondják le a fontosabbnál fontosabb megbeszéléseket: kormányülés van.

Mindeközben odabent körvonalazódik a makrogazdasági egyensúly.

-          Akkor hol is növeljük az adóterhelést?

-          Hát, talán az elvitelre vett sütiknél, meg a pornófilmeknél.

-          Jó, ez így jó lesz. Ez majd csökkenő pályára állítja az államadósságot. Csapjuk még hozzá a bankszektort, meg az energiaszolgáltatókat. Biztos, ami biztos!

-          Te mindig olyan óvatos vagy Gyuri, de legyen, végül is te vagy a szakember.

Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogyan tervezték meg az ebből a sajátos adónemből várható bevételt. Egyáltalán, hogyan határozzák majd meg az adó alapját? A pornófilmre lesz külön VTSZ? Ki fogja megadni a pornófilm definícióját? Hiszen, ha belegondolunk, például a Kutyám, Jerry Lee is tartalmaz olyan jelenetet, ahol a hősök ráutaló magatartása és ruházata pillanatnyi kétséget sem hagy afelől, hogy a testi örömöknek fognak ők hódolni. Innen a hard-pornóig azért van egy-két lépcsőfok. Melyiktől lesz az alkotás adóköteles? A kereskedelmi rádiók zene/szöveg arányának mintájára itt duma/dugás arány lesz? NAV állásfoglalás készül majd a pornófilm mibenlétéről?

Kulturális kérdésekben mégsem az adóhivatalnak kellene kimondania a döntő szót. Na de akkor kinek? Bízzuk talán személyesen L. Simon László kulturális államtitkárra? Ő esetleg delegálhatná a feladatot a nagyszerű Kerényi Imrének, ő úgy is olyan omnipotens ezen a területen. A színháztól, a képzőművészeten át, a könyvkiadásig mindenhol tudott maradandót alkotni, majd csak eldönti, hogy ha a szegénysorsú önkormányzat filmforgatásra bérbe adott épületében az alkotmány asztalán történik az aktus, akkor az pornónak, vagy hazaárulásnak minősül-e. Esetleg majd Andy Vajna főfilmügyi kormányférfiú, mint legilletékesebb, mondja majd meg, hogy honnan Hard?

Kézenfekvő lenne ilyen esetben a Médiatanácshoz fordulni. Szabályozó testület, ezért van, a mesefilmek és a Mónika-show besorolásával már bizonyította rátermettségét. Kézenfekvő lenne, ha legalább egy ellenzéki tagja lenne a jeles grémiumnak. Az úgyis olyan romlott balliberális, tudja az ilyet, had mondja meg, ne sírjon a szája, hogy semmibe sem vesszük figyelembe a véleményét. De sajnos, csupa derék kormánypárti tag van. Egy kereszténydemokratához meg mégsem leget odamenni: - Dicsértessék, szerinted milyen az igazi pornó?

Lám, a mutatóba meghagyott ellenzék is jól jöhet néha. Kár volt kapkodni!

Lesz itt még gond bőven, tehát kezdő gondolatmenetünket bízvást így folytathatjuk: a kormány nem csak érzékeny területre nyúlt, de jó darabig még ott is fog az ő keze matatni.

És akkor a legfontosabb – nemzetünk jövőjét érintő – kérdésről még szó sem esett! Mi lesz a házipornóval? A házi pálinkafőzés mintájára mennyiségi korlátozással és bejelentési kötelezettséggel adómentességet (is) élvez majd? A jegyző időnként ellenőrzi a törvényi feltételek meglétét?

Egyáltalán: ha a vehemens fiatal pár örömszerzésének néhány legzajosabb pillanata a vékony panelfal túlsó oldalára, a szomszédba is áthallatszik, akkor ők már földi terjesztésű műsorelosztónak minősülnek és adófizetési kötelezettségük keletkezeik? A csendes aktus neve mostantól: nettó numera?

Ezúton szeretném nyomatékosan felkérni Spíró művészurat fantáziájának megzabolázására. Néhány éve a Feleségversenyben ő vetette fel a kamatyadó ötletét, s íme, egy évtized sem kellett: és az ige testé lőn. Ne tessék, kérem, ötletelni!

7 komment

Címkék: életérzés így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr744915393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ámbátor 2012.11.20. 14:31:19

Pornó az, amitől a KDNP frakció valamely tagjának feláll. Ez nagyjából a művészet, ipar, kereskedelem, törvényhozás, pénzügyi rendszer, földművelés, állat- és növényvilág, csillagászati objektumok, kristályok és fémfélék köre. (A felsorolás nem teljes)
Kivéve a ministánsfiúkat 8 és 16 év között, mert azokat már únják és a nőket, mert azoktól meg félnek.

lutria 2012.11.20. 14:42:46

Ja,megadóztatják a kábeltévés pornóadókat,-a diginél a többi adó között van egy soft és egy hard pornócsatorna,nem pedig külön kell előfizetni rá,mindenki kapja,nem lehet letiltani-vagy megszüntetik őket vagy előfizetési díjat emelnek még annak is aki nem nézi és nem is kérte azt a csatornát...

spinat 2012.11.20. 16:12:16

pedig még maga a Nagy Orbán sem tudja a pornót definiálni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.20. 17:28:56

szóval a pornósok is b.szhatják...

driopios 2012.11.20. 17:58:02

Az lesz adóköteles, amire L. Simonnak, Kerényinek és Semjénnek egyszerre mindnek feláll.

zala 2012.11.21. 14:37:29

@driopios: tévedés, az lesz adómentes. Tudod, minden szentnek maga felé hajlik a fasza.
süti beállítások módosítása