Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

Anyák napja továbbgondolva

2012.05.06. 11:52 Álszentfazék

Az anyák napja kétségtelenül a legszélesebb célcsoporttal bíró ünnepünk. Vessük össze például a naptárban hozzá legközelebb található munka ünnepével. Munkája, ugye, nincs mindenkinek, sőt sokaknak nem is volt. Az anyáról ugyanez nem mondható el. Tegyük hozzá mindehhez, hogy még messze nem értük el lehetőségeink határát az ünnepelti bázis kiterjesztésében!

Ott vannak mindjárt az apák! Az anyává válás folyamatának nélkülözhetetlen közreműködői ők, egy kis ünneplés nekik is kijár, vagy máshogyan fogalmazva: ezen a jeles vasárnapon inkluzíve az apákat is ünnepeljük. Nem túlzás talán, ha 25 %-ot követelnek az anyák napjából.  „Minden apa negyedrészben anya!” Ezzel a szlogennel átfogó mozgalom is indulhatna.

Aztán a gyerekek. Ők is hozzátették a dologhoz a magukét. Senki sem várhat anyák napi köszöntést, ha nincs gyereke! Nekik is jár legalább 25%.

Az eddigi gondolatmenetből legalább két következtetés levonható.

Egyrészt, mindmáig túlhangsúlyoztuk az anyák szerepét az  anyaságban. Az anya csak 50 %-a önmagának. Csak félanya! Ideje, hogy a másik fél is öntudatára ébredjen!

Másrészt, ezen a vasárnapon gyakorlatilag az egész emberiség egybeforrhat az ünnepeltség boldog tudatában. Hiszen, lássuk be, egészen kevesen időznek planétánkon, akik az Anya, Apa és Gyermek halmazok egyikének sem elemei.

Most, hogy ezt a problémakört sikerült szilárd elvi nyugvópontra helyezni, már csak egyetlen kérdés vár megoldásra. Mi legyen a béranyákkal? Őket mikor ünnepeljük? Anyák napján vagy a munka ünnepén?

9 komment

Címkék: így látom én summa cum elegseges

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr524491284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

waze 2012.05.06. 13:43:28

..látom nagyon ráértél ma...:-)
remélem egy fél virágot azért vittél anyukádnak?

smartdrive 2012.05.06. 13:50:32

állítólag idén az Év Kapusa díjat megosztva kapja egy kapus és egy csatár

Torzonborz Torkosborz (törölt) 2012.05.06. 14:16:46

Azért vannak olyanok, kik nagyon komoly dilemmával küzdenek e napon.
Mint jómagam is.
Mivel az a Nő, aki engem szült, ugyanazzal a lendülettel a kórházban hagyott - tudhatott valamit! - nos, én kinek vigyek virágot?
Az államnak? Az nehéz lesz, mert tudomásom szerint "Róbert bácsi"-nak aposztrofáljuk, így néki nem vihetek.

Szar egy helyzet bakker...

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2012.05.06. 16:03:01

Az "olyanokat" őszintén sajnáljuk és biztosítjuk arról, hogy frivol viccelődésünkkel nem kívántuk feltépni a sebeiket.

Nguyen 2012.05.06. 16:28:45

Biztos meghitt gyermekkorod és nagyon jó édesanyád volt, ha még ezt is el akarod venni tőle.
Tudod, ez a nap nem a genetikáról szól. Ez a nap azoknak az asszonyoknak az ünnepe, akik a gyermekeiket/gyermekeikről 1. a világra hozták, 2. felneveltek és gondoskodtak, 3. főztek, mostak rá.
Tudod, igen, az apák is megérdemlik, hogy legyen egy napjuk, de nem ők azok, akik a szülészeten kínok kínját élték át, mire világra hoztak. Nem az apádban lakoztál 9 hónapig, az ő véréből táplálkozva és fejlődve. Mindezt tette úgy, hogy eközben neki is ugyanúgy dolgoznia kellett, mint apádnak.
Legalábbis általában ez szokott lenni a felállás. Pár b@rom miatt meg nem az ünnepnaopt kell szidni.
Egyébként elég furcsa nemi identitása lehet annak az apának, aki ma ünnepeltetni akarja magát. :D Szóval: Danika, te vagy az?

(u.i.: június 3. vasárnapjáról hallottál? Írhatnál arról is, hogy annak legalább negyedét meg adják oda az anyáknak!)

szép új világ... 2012.05.06. 17:29:49

@Nguyen: Te annyit értesz az iróniából, meg a formabontó gondolatokból, mint bableves a matematikából.

Te IQbajnok, Te

Müszélia 2012.05.06. 17:30:45

@smartdrive: a hálót is ünnepelni kellene.

Muad\\\'Dib 2012.05.06. 18:13:30

Hát ez ritka szar lett. Tudtommal az irónia, és az igazán humoros produkció alapja, hogy veszünk egy igaz állítást, majd azt ötletesen kifigurázzuk:
"...Másrészt, ezen a vasárnapon gyakorlatilag az egész emberiség egybeforrhat az ünnepeltség boldog tudatában. Hiszen, lássuk be, egészen kevesen időznek planétánkon, akik az Anya, Apa és Gyermek halmazok egyikének sem elemei..."
Ezen a vasárnapon sajnálatos módon nem fog összejönni, legfeljebb mondjuk Spanyolország, Portugália meg még egy pár ország viszonylatában. Máshol ugyanis nem ezen a vasárnapon van az anyák napja...
süti beállítások módosítása