Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

KIM, levele

2012.02.20. 19:52 Álszentfazék

Címzett: zsűri (das Zsűri)
Berlin, Filmfesztivál, félemelet balra

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (a magyar KIM)

Figyeljél, te kedves zsűri!

Most itt a KIM ÍR SZENvtelen levelet neked, osszad szét a sajtótájékoztatón, tegyed rá minden székre, hogy ott legyen a seggek alatt kéznél!

Amit ez a Flige, Filge, szóval ez az F. Benedek filmileg forgatott, az csak a fickó fikciója. Nálunk nincs cigánygyilkosság, és az se ilyen! Ezt a Szijjártó is bármikor megmondja neked, pedig ő a Személyes Szóvivő, róla hallgatja a rádiót a világ szeme. A film nem volt egyeztetve az Országos Rendőrfőkapitány  Szóvivőjével sem, és folyamatban lévő ügyről (ami nincs is) nem is lehet filmet csinálni. Ez csak egy lejárató akció! És fikció.

Legközelebb ha a vacak díjadat kiosztod, olyan filmekre figyeljél, mint „ A Vezér tölti a kolbászt a kerítésfonóknak”, vagy a „Tej és méz termelése a Nemzeti Együttműködés Rendszerében”. Azok mutatják a honi rögvaló lényegét, nem az ilyen gyilkosos. Ami fikció.

Egyébként, meg Amerikában verik a négereket. És akkor a nálatok titokban tömeggyilkoló norvég neonácikról már szót sem ejtek, mert nem akarlak az egész világ előtt megszégyeníteni, csak kiosztom neked ezt a sallert, hogy tanuljál belőle. A Nemzeti Egység Kormányának Főfilmállamtitkára már intézkedett, hogy legjobb alkotóink mutassák meg szorgos nemzetünknek a hanyatló nyugat visszataszító végvonaglását. Az lesz ám a film, nem holmi fikció! Csupa derék szakember forgatja, csak még nem jöttek rá, hogy lehet neki hangot is csinálni. De ismered a magyar leleményt ! Megoldjuk, és akkor neked annyi!

Aztán még annyit, hogy a Professzorok Batthyány Köre egységesen oda nyilatkozott, hogy Ezüst Medve nincs is. Ami ezüst, az a róka. A róka meg ravaszdi, sompolygó liberálbolsi állat! Gondolom, értve vagyok!

Ami azt illeti, Arany Medve sincs!  A Professzorok Batthyány Köre aranyból csak az eret ismeri. Az irodalmi tagozatuk dokumentumokkal is alá tudja támasztani szakvéleményét, idézve a híres verset – Arany:Értől az Óceánig. Ez pedig így már tény, nem holmi légből koholt állítmány, azaz fikció. We are eine Kultorvirtschaft! Verstest Du wohin wieviel Uhr ist?!

Ezt tehát jól elkúrtad, te kedves zsűri, de még nincs veszve minden. Tanuljál a jobbtól! Visszamenőleges hatállyal adjad másnak a díjat. Ajánlom szíves figyelmedbe a „Közmunkás szerényen de biztosan megél 47 ezer forintból” című jeles opuszt. Annak majd tapsolhattok! Csak aztán ütemes legyen ám az a taps, mert mi úgy szeretjük!

Kiváló tisztelettel,
A Magyar Kultúra Nagykövete

Szólj hozzá!

Címkék: életérzés így látom én kultur fintor

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr864149253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása