Álszentfazék

A STÍLUS MAGA A RENDSZER
1 fazék leves + 1 csepp trágyalé = 1 fazék trágyalé

Friss topikok

  • Androsz: "A társadalom nem NER-es fele (fele?) éppen azon van megdöbbenve, hogy kirúgták a főmeteorológusok... (2022.08.26. 14:22) Schrödinger viharvert macskája
  • Álszentfazék: @mojoking77: Nem kéne ezt!! Ez a szó szerinti értelmezés gonosz csapdája. @ember100 mondása jószá... (2014.08.18. 16:50) Nem rejtély, Rejtő!
  • Igényes: @Knorr: "nem, a vita arról szól, hogy legyen-e demokrácia." Szerintem ne legyen. A demokrácia fel... (2013.09.16. 18:23) Nem érti
  • Álszentfazék: @nandras01: valóban ez a magyar valóság, de nem hiszem, hogy szorosan kötődne ahhoz, amit az "unor... (2013.08.31. 14:51) Nyolcadik utas: a benzinkutas
  • Asidotus: A poszt most vastagon mellélőtt. Fiatalok egy jelentős részénél életvitelszerű a lógás, az iskola,... (2013.07.23. 15:07) Lógni fog!

Alien vs. Predator

2009.09.16. 18:39 Álszentfazék

"Kiáltsd: Pusztítás! és oldd el a háború kutyáit" (Shakespeare:Julius Caesar)

Nem Pesten történt, amit hallotok. Ott ily regényes dolgok nem történnek.

Vessük tehát vigyázó szemünket a végekre, konkrétan Tótkomlósra. Sokáig azt gondolhatta a fővárosi acsarkodásban megfáradt polgár: íme a béke szigete. Mert mit lehetett hallani Tótkomlósról? Csupa jót. Hazánkba látogató szlovák politikusok rendre levizitáltak, lévén a honi szlovákság fellegvára. A magas vendégek megtapasztalhatták, hogy milyen az, amikor két embert a közös anyanyelv választ el. A helyi fiatalság táncolt-danolt, a méltán elhíresült fúvósok hirükhöz méltón fújták, majd következett az obligát birkakáposzta és szilvapálinka. Ennyi.

Jó messze is van, semmi sem zavarja tehát aszfaltdzsungel aromás szénhidrogénektől roncsolt agyú lakóját, hogy a fentiekhez hozzáképzelje, ahogy a nyári alkonyatban hazatérő csorda bőgése ráül az orgonaillatra. Maga az idill.

Nos, oda az idill.

Ha jobban belegondolunk, várható volt. Hol máshol csapna át tettbe a szófia beszéd, mint ott, ahol a tüzes magyar virtus találkozik a hegyek zord kérlelhetetlenségével. Először a júliusi időközi polgármester választást követő történések okán kapta szárnyra a világhír a város nevét. A helyi állatorvos és a kocsmáros céh egyik illusztris tagja között kulminálódott a világnézeti különbség. A jobboldal bajnoka féktelen győzelmi mámorán úrrá lenni nem tudván - ki hibáztathatja ezért - beszólt a baloldal lovagjának, ki a választási vereség bújában szintúgy nem volt ura önmagának - ezt is csak az vetheti a szemére, aki még sosem látta politikai reményeit porrá omlani. Mindegy már, konkréten ki, melyik oldal színeiben vívott: méltó ellenfelek találkoztak.

A vad tusa kialakulására elegendő magyarázat a felek előélete. Hiszen az állatorvost - ki pácienseinek többnyire nem a képes felével találkozik, ezért bárkinél inkább tisztában van a szófia beszéd meddő mivoltával - foglalkozása a rosszallás határozott kifejezésre szoktatta rá. Nemkülönben a kocsmárost, ki részeg állatokon tapasztalhatta meg a verbális interakció hiábavalóságát. Mindezek okán, hamar tettlegességbe fordult az ideológiai küzdelem. Ha hinni lehet a lokális fáma suttogásának, még ing is szakadt a politikai elkötelezettség mezején. Épp csak, hogy csak hősvértől nem pirosult a gyásztér!

Azért a kocsmárost figyelmeztethették volna jóakarói, hogy bizonyos foglalkozások űzőit, különösen az italmérések környékén, jobb elkerülni.

"Ilyen pehhe vót Adolfnak, eccer ment a vendéglő mellett, részeg fogászok vótak bent, és meghívták Adolfot, és mikó egy jót ivott és örűt, hogy megin szeretik az emberek, akkó az egyik fogász, se szó, se beszéd, részegségibe kihúzta a másik fogász elülő fogait, és hogy az Adolf is részeg vót, hát az, akinek kihúzták az elűső fogait, az meg kihúzta az Adolf összes hátúsó fogait, még őrűt szerencséje vót az Adolfnak, hogy nem miskárolók rúgtak be akkó abba a vendéglőbe..."

Pedig ittt épp egy miskároló ... Még a szerző edzett tolla is beleremeg a lehetséges végkifejlet horrorisztikus mivoltának elképzelésébe.

Nos, igen. Bizony, hrabali hangulat lengi be a történetet.

Izgatottan várjuk, mi lesz itt (ott) tavasszal, amikor ugye több, mint kormányváltás. És vajon lesz-e dalnok, kinek lantja a világrengető dúlakodást illendőn elkurjantani képes, mikor a cseppben ott pofozkodik a tenger.

Szólj hozzá!

Címkék: megmondás így látom én

A bejegyzés trackback címe:

https://alszentfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr611386831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása